Spotted by Locals: Яна, Краси и Силвана

Продължаваме рубриката с три градски муцуни, които разказват за любимите им места в града

0 коментара Сподели:

И в този брой те запознаваме с трима от любимите си градски персонажи. Питаме ги за любимите им градски случки и най-яките места в града. Следвай белия заек и техните съвети за добре прекарано време.

Яна Караманчева
PR

Какви са нещата, които отличават София от другите места?

Много са нещата, които могат да те изненадат тук. Но Витоша, изключителна- та гледка и това, колко близо е цялата тази красота до нас, прави града ни наистина специален.

Любими градски спотове, на които би завела някого, който не е от тук?

Бих го завела на обяд в района на „Оборище“, на разходка по „Графа“ и около НДК, след което бих завършила с няколко питиета в някой от баровете на „Шишман“. Паркове като Борисовата градина и Ловния също са нещо, което си заслужава да бъде видяно. 

Какви са хората, които срещаш из града?

Много разнообразни.

Някакъв забавен микс от Изтока и Запада. 

Къде отиваш, когато искаш да избягаш от градския шум?

Качвам се на Витоша често. Последното ми откритие за подобни дейности обаче е парк „Врана“. 

 

Краси Добрев
Digital Creative

Мястото с най-добро кафе в София?

Навлизането на specialty coffee културата в София роди характерни места, като Percolate Coffee Shop, DREKKA, Chuky’s, точките обаче обира шоурумът на Dabov Specialty Coffee на Йордан Дъбов, който направи революция в кафе културата на София.

А коктейл?

Любими са ми иконичният The Most Wanted на One More Bar, класическият Skinos Sour на The Cocktail Bar и авторската интерпретация на Aperol Spritz в SPUTNIK.

Любимият ресторант?

Често ще ме видите да обядвам в БАГРИ – първия slow food ресторант в София, или да вечерям в „Преди 10“ или в „Щастливото прасе“. Ако става въпрос за квартално гурме извън центъра, задължително трябва „разкопчаеш колана“ в „Мерак“ (квартал „Изток“) или Da Massimo (в квартал „Слатина“). София обаче крие едно кулинарно бижу, което разбива представите за обслужване и ревюта в TripAdvisor – иракския ресторант „Ашурбанипал“, който сервира най-апетитният хумус в града!

София, описана с няколко думи?

Не те пуска да си тръгнеш, но не ти и дава да останеш.

Силвана Стефанова
DJ (Bad n Boujee)

Местата из града, където може да те срещнем?

Аз съм навсякъде. Обичам да разнообразявам ежедневието си. Може да ме срещнете на някоя изложба в Gаllery 2.0, в някой бар като Kick`s да пия коктейл или да се радвам на топлото време на пейка на Кристал.

Мястото с най-добрите партита в София?

Разбира се, че ONYX, защото там правим нашите партита. Също така харесвам много Tell Me заради алтернативните партита, които правят. Когато искам да срещна много познати, минавам през бар „Петък“, а когато искам да избягам от тях, отивам в Carrousel.

Кои са събитията, които предстоят в града и за които вече имаш билети?

Повечето ивенти, на които ходя, са без предварителна продажба на билети. Тези, на които със сигурност ще отида, са: UK Grime звездата Frisco в Terminal 1, Ocean Wisdom пак там, HippieLandia Festival 2018.

Как би описал града ни с няколко думи?

Вълнуващ, мръсен, шумен, гостоприемен.

Но да излезем за малко от София с един малък трип.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *