5 стъпки по опитомяване на идеалната неделя

Неделята е свещено време и точно затова ние ти даваме конкретни мързеливи напътствия за нейната най-качествена употреба.

0 коментара Сподели:

Всички знаем, че уикендът е време, в което почиваме с всяка клетка на тялото си, забавляваме се, опитваме се да се раздвижим на чист въздух за сметка на седмичното седене в офиса. Неделята обаче е друга работа. В нея има нещо магично и със сигурност свещено, защото това е нашето неприкосновено време за абсолютен кеф. Понякога обаче изпускаме нишката и не знаем как максимално да ѝ се насладим. Ето защо ние ти даваме стриктен наръчник от 5 стъпки за вселенска наслада в този чуден ден.

ИЗКЛЮЧВАЙ

Това е първото нещо, което трябва да направиш през почивните дни изобщо, но в неделя си е направо задължително. Изключи съзнанието си, изгони всички задачи от главата. Освободи изразите "трябва да" или "имам да правя еди какво си". Просто дай малко пространство в това, изотщено от работа съзнание, защото "и то е човек", както се казва и то има нужда да почива. Съветваме те само да държиш близо компютъра или телефона за вкусна стъпка номер 2.

ПОРЪЧАЙ

Цяла седмица се чудим какво да ядем, къде да ядем, кога да ядем. Това понякога е толкова изтощително, че направо ни идва да не се храним, само и само да не се налага да сме в тази кулинарна драма. В неделя, а и през цялата седмица може да си спестиш всичко това и да се поглезиш със страхотна храна от нашите приятели BGmenu.

Техният сайт става все по-цветен и удобен за теб с чисто нова визия и в него ще намериш над 700 ресторанта, разнообразие от кухни, гъвкавост при плащане (в брой и онлайн) и бърза доставка,

а чрез мобилното им приложение можеш да поръчаш и докато се прибираш, като храната буквално ще те очаква вкъщи. Най-хубавото пък е, че от BGmenu можеш да избереш желаното хапване, където и да се намираш, а ако не ти се приготвя храна за семейния пикник, неделната закуска, уикенд брънча, семейната вечеря или просто хапването на нещо сладко в неделния следобед – кликването ето тук, ще реши всичките ти проблеми и неделята ще си остане вкусно, но лишено от излишни усилия време.

ПОДГОТВИ СЕ

Кучето няма храна, не си си оставил кафе за сутринта, свършили са ти цигарите, млякото, бисквитите, чистите чорапи или каквото се сетиш. В неделя сутрин в главата ти изникват хиляди неща, които принудително те вдигат от леглото и улисан в задачи не разбираш кога почивният ден е свършил. Ето защо не си го причинявай за пореден път, а просто се подготви и си набави всичко необходимо или в петък, или в събота, но моля те – остави неделята изцяло за теб и за заслужено мързелуване.

РЕШИ ПО-РАНО

Случва се така, че в неделя решаваме, че нещо ни се прави, но не знаем точно какво. Така целият ден минава в чудене, в мрънкане на приятелката и накрая в нас остава чувство на неудовлетвореност или на неприятни емоции, ако сме посетили място, което не си е заслужавало чак като за неделя. Поради тези причини, ако ти се ходи някъде до вода, ако ти се катери връх, гледа ти се кино, вози ти се на картинг или ти се играе пейнтбол – реши го поне в петък, за да си наясно какво ти е нужно и неделята да мине като по мед и масло. А ако нямаш ама никаква идея къде искаш да идеш – просто следи селекцията ни събития за уикенда.

СЪЗДАЙ УЮТ

Ако в неделя сутрин се събудиш в пълна кочина и непочистено жилище, това едва ли ще ти позволи да се насладиш изцяло на прекрасния ден. Ако не ухае на чисто, приятно и всяко нещо не си е на мястото, то и твоят ментален комфорт няма да е ок. И понеже не бихме те карали да чистиш точно днес, ти препоръчваме небрежно през цялата седмица да си отделяш по десет минутки след работа, за да поставяш нещата на местата им. Така в събота ще ти трябва само час за прахосмукачка, прах, парцал, а в неделя ще се чувстваш, като цар в чисто новия си и уютен замък.

Ако пък си сигурен, че през уикенда ще си навън – виж местата за идеален брънч в София.

Тагове:
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *