JEREMY: On and On и парче по парче

На нашите любимци от музикалната сцена JEREMY? им предстои гранде концерт тази вечер, а за какво още ни разказаха, виж нататък

0 коментара Сподели:

Музикантите са ни страст, добрите такива особено, а когато говорим за алтернативната музика JEREMY? – можеш да ни броиш за истински фенове. На тях им предстои гранде представяне на новия им албум точно днес от 20:00 часа във Военния клуб, като още за събитието можеш да научиш тук. А какво ни разказаха искрено и лично буквално минути преди концерта – виж долу.

Хващаме ви в динамичен творчески процес. Кажете ни първо как мина турнето в Англия, Германия, Ирландия и Шотландия?

Таш: При нас винаги кипи динамичен и творчески процес. Често ни се намира работа и постоянно имаме нови идеи, които превръщаме в песни. Случвало се е по време на туровете ни в чужбина да композираме парчета, като две от тях включихме в първия ни албум. След последното ни турне се заредихме с енергия и вдъхновение. Срещите със страхотната публика ни стимулираха да продължим да правим това, което обичаме. Цялата тази емоция ще усетите в песните от втория албум. Турнето наистина беше страхотно и благодарим на всички наши фенове.

Гери: Това е третият път, в който тръгвам с JEREMY? и Марто (Мартин Михайлов бел.ред.) на турне из Европа, и всеки път е все по-хубаво. Да „имам“ рокдендрол група, с която се движа и работя, е една от детските ми мечти. Rock’n’Roll означава свобода и когато сме на път, това се усеща най-добре. За мен е важно, че JEREMY? споделят тези моменти с мен, след това всички емоции от тези изживявания влизат в текстовете, които пиша. Когато съм вече силно посивяла, ще имам истории, които да разказвам на децата в квартала. Kато тази, как предизвиках на канадска борба един барабанист в Глазгоу, който мислеше, че съм обидила китариста на групата им. Смяхме се много, после ми каза, че съм най-здравото готино момиче, което е виждал. Разбрахме се като джентълмени.

Ерсин: Това турне беше различно от предните по няколко причини. Попътувахме доста със самолет. Почти всеки ден летяхме към някоя дестинация или обратно към София, за да тръгнем отново на следващия ден към Дъблин например. Другото различно беше публиката. Този път се радвахме наравно на българи, които живеят, учат, работят извън България, и хора, които са местни, родени там. Начинът, по който реагираха на музиката ни, беше еднакъв и много зареждащ. Обичам да съм на път с момчетата! А най-приятната изненада беше на борда на Ryanair, които ни посрещнаха при настаняване в самолета с песента ни „Hope“.  Почти се шокирах, а после полетът беше най-приятният, на който съм бил, заради поздрава към JEREMY? от пилота, стюардесата, която после дойде на концерта ни в Дъблин и защото имаше нещо иронично да излетиш с песен за надежда. Кацнахме леко.


 

Колко време и усилия отне създаването на втория ви албум?

Таш: Работата около втория ни албум изисква време и изпипване на всеки един детайл и щрих. Важното е накрая всички да са удовлетворени и щастливи.

Гери: Всички усилия, на които сме способни, и всичкото време, което имаме. Прави ми впечатление обаче, че е по-добре да не разваляме магията за феновете и хората, които идват на концерти, с разкази колко време и труд отнема всичко. Много по-трудно е, отколкото човек си представя, и изисква истинска любов към това изкуство и този начин на живот. Вторият албум отне повече време от първия, защото, за да има тези нови 6 песни, трябваше да са направени предишните 10.

Ерсин: Колкото е нужно. За някои сме дори бавни, много фенове ни питаха често кога идват новите песни. Важното за нас е, че се радваме на достатъчно идеи и вдъхновение. Но сме много внимателни коя песен е готова да достигне до публиката. Стараем се да оправдаем очакванията и чакането също.

Росен:

Когато правим музика, времето за нас е спряло, а творческия процес не бих нарекъл точно усилия. По-скоро правим това, което обичаме, и се надяваме то да достигне до правилните хора.

Какво ще чуем в него и имате ли си любим трак? Издайте ни нещо интересно?

Таш: Албумът е концептуално продължение на първия. За предния споделяхме, че всички песни са ни любими, но в този албум има песен, която дълбоко и трайно разтърси душите ни – това е „On and On“. Посветена e на публиката на JEREMY? И както се шегуваме помежду си, това е нашата изповед в любов към всички тях. Интересното около записите е, че се събрахме за първи път в Каварна и използвахме една страхотна театрална сцена, която ни създаде усещането за комфорт, топлина и красота, но най-вече ни вдъхнови. Това е сцената на читалището в Каварна и по този повод най-естественият ни избор след това беше да представим албума си в най-красивата зала в София, а именно тази на Военния клуб.

Гери: За някои от песните знам конкретния момент, в който са заченати. Защо мелодията е в минор, кое е било усещането във въздуха, преди песента да се излее. В момента на сърцето ми е „IF“ –  последният аутро-трак от JEREMY? II. Имам спомен за най-огромната луна, която изгря в дълбоко оранжево, застанала на средата на пътя ни. Нещо в химията около нас и в нас се промени и буквално избухнах, доколкото емоциите могат да бъдат сравнявани с барут. Няколко часа по-късно чух за първи път мелодията на тази песен. Месеци по-късно, когато трябваше да напиша текст към нея, успях с лекота да се върна към този момент и да опитам, макар и далеч от природното съвършенство, да опиша преживяното.

Ерсин: И на мен „On and On“ ми е любима по същите причини, но и „Nothing or Less“ е важна за мен. Посветена е на Chris Cornell. Новината, че сме изгубили и него, ме съкруши и решихме, че начинът да признаем колко сме му длъжни, е да имаме песен, която е за него, към него.


 

Очаква ви наистина голям концерт във Военния клуб днес. Какво да очакваме и замислили ли сте изненади или специални гости, които да ви съпортнат на сцената?

Таш: Така е, една мечта се сбъдва. Очаквайте едно ново шоу от JEREMY?, ще представим всички наши авторски песни до този момент, съпроводени с невероятно светлинно шоу. Доверили сме се на изключителни специалисти в тази област. Супер готините момчета от Bears and Hunters ще ни съпортнат на сцената, изненадата ни ще е таен гост, който ще бъде обявен в деня на концерта.

Гери: Елате заради музиката и цялостното изживяване. JEREMY? са емоционални от композициите до живото изпълнение. Можеш да почувстваш техните чувства и никога не са безразлични. Просто са банда, която трябва да се гледа на живо, за да бъдат докрай разбрани, а и защото няма много други такива в стотици километри радиус.

Ерсин: Аз лично много се вълнувам. Залата е красива, както и хората, които ни харесват и слушат. Мисля, че ще бъде много специално, че ни отива тази среда. Интересното е, че е т.нар. one time off – не сме били преди там и едва ли ще бъдем скоро пак. Не изпускайте тази част от историята.

Кога да очакваме новия видеосингъл и ще ни отнесете ли главите с него?

Таш:

Парчето е готово и направи своята официална премиера по българските радиостанции тази седмица, а видеото към него е отново дело на Clamer Studio в лицето на Жоро Манов и Крум Родригез и ще ви отнесе главите съвсем скоро.

Гери: Когато слушам песента, не мога да спра да си представям онази сцена от „Смело сърце”, където Мел Гибсън прави безумен монолог, с който надъхва своята армия преди битка. В общи линии това е тази песен. И е жадна за глави. Които да я слушат основно, не да падат.

Ерсин: Решихме да пуснем „Go or Fall“, като радиосингъл. Малко след промоцията идва и видеото. Песента е силна, нас ни надъхва много, докато я свирим.
Какво предстои на JEREMY? и през лятото ще може ли да ви послушаме някъде морско?

Taш: Най-готината част от целия процес е това една банда да свири на живо и да представя своите песни пред феновете си. Ще имаме доста натоварено лято, многобройни концерти в цялата страна, които ще обявим съвсем скоро, а вие следете фейсбук страницата ни.

Гери: Поканиха за втори път JEREMY? на „Аполония“ и мисля, че това много ги зарадва. Лятото е богато и добър приятел заради това, че има повече активни сцени, но и защото е сезонът с най-много вдъхновение за нова музика и лирика.

Ерсин: Мартин (Мартин Михайлов, бел.ред.) се грижи за това да не се застояваме задълго. Това е страхотно и сме му благодарни. Има интересен план за няколко последователни дати в летни театри, но подробности ще можем да споделим, когато лятото наближи още.


 

И сега за финал – вместо звучна целувка дайте ни една звучна покана за този промо лайф?

Таш: Очакваме ви! Вие ще направите момента специален!

Росен: Заповядайте довечера – 13 април, във Военния клуб, за да видите JEREMY? в най-добрата им светлина!

Гери: Ако знаете какво е истински  Rock’n’Roll – начин на живот и музика, или ако не знаете, но искате да опитате от най-доброто – ще бъдете там.

Ерсин: Нямам търпение да видя хората пред нас, които пеят силно. В текста на „On and On“ се казва:


„And when I face a crowd singing the same song
I can’t hold back, so I keep closing my eyes
It’s only you that I have left and this night
On and on and on and
When I’m done you say we want more!“

Това е истинското усещане за нас и заради него правим всичко!

След седмица не пропускай и…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *