Кико - от “златните” години на “Билкова“ до KICK’s

Влизаме зад бара на KICK’s и си сипваме по едно голямо с Кико, ей така, за да ни тръгне разговора

  • 28.03.2018
  • от Плами Максимова
  • снимки: Иван Коловос

Той е един от най-положителните образи в бар-индустрията у нас. Познаваме го от дългогодишната му обвързаност с по-готините заведения наоколо и често се отбиваме в неговия "дом", където повече от година, по едно или друго стечение на обстоятелствата, посреща всичките ни приятели.

Той е Кирил Петров, по-известен като

Кико ot  KICK’s, или един от радетелите на положителния имидж на добрия стар Шишман.

Там е още от "златните" години на "Билкова", а днес просто се е материализирал с няколко крачки по-навътре в двора, където вкусни питиета, свежи групи, диджеи за небрежен фон и изи-бризи атмосферата не могат да ни изкарат от бара.

Така и така сме заседнали там, решихме да си поговорим с Кико. За миналото, настоящето и бъдещето, ама наразбъркано...

С днешна дата всички те познаваме като Кико от  KICK’s, но я ни разкажи кой е Кико с предходна дата?

Барман от “златните” години на “Билкова“ - от 1994 до 2004, оператор в следващите години, после собственик на бар на морето, после пак оператор. Въртя си ги нещата...

Как от оператор на Big Brother UK ставаш собственик на бар?

Не спонтанно.

Докато бях барман, всички ме караха да си направя свое място, но аз си се чувствах добре тогава в „Билкова“.

Бяхме супер екип и всички хубави хора, за които се сещате сега, ни бяха клиенти. Бяха години, в които всеки си прекарваше екстра. Просто сега му дойде времето, като основна роля имаше вярата, вдъхновението и  подкрепата на приятелката ми Инна. В Лондон беше идеално, но тук си имах моя кръг, а след като я срещнах, нямаше какво повече да го мисля.

То като се замисля, да имаш бар не си ли е един малък Big Brother… затворени на едно място различни персонажи, различни хора…

В много неща различни, но като мислене за моя радост са точно хората, които очаквах, че ще ни посещават. Общо взето, level up на Big Brother.

В този ред на мисли спомняш ли си най-странните хора, които са ти били на гости (в бара)?

Всички наши гости са по-скоро различни, отколкото странни. И до един за мен са супер готини хора.

А има ли вече някоя история, случка, която да можеш да разказваш като историяТА?

Тъкмо бяхме отворили и така и не остана време тогава да отделим  KICK’s и „Билкова“ със стена. Няколко дни след това аз просто си заключих няколко човека, които въобще не съм разбрал, че са слезли в помещенията на „Билкова“, а те вече бяха затворили. На сутринта са им отворили - като забравените ме бяха “глобили” една бутилка! :)) Просто са си я отворили и изпили. Оттогава все ми казват, че нашият бар е толкова як, че хората не могат да си тръгнат.

Колко барове трябваше да обиколиш, за да създадеш перфектния?

Не е до обикаляне, а до това да имаш изградена концепция, да я поддържаш и да не изневеряваш на нея.

Когато създаваше  KICK’s, кое беше на първо място? Изобщо какви бяха критериите ти за успешно място?

Всеки детайл, честно казано. За мен е най-важно, че  KICK’s e направен с огромно удоволствие и е различен от другите места в София.

Тук е и мястото да благодаря на моя партньор, братовчед ми Боби (от „Билкова“), който ми повярва и взаимно си помагаме много. Другото много важно нещо е какви хора ще работят при теб - моят персонал е повече от чудесен, което е другият огромен плюс на  KICK’s.

Живял си в UK, какво им е по-хубавото на баровете там и какво нашите имат, което там нямат?

Според мен и тук сме на добро ниво в това отношение. Но пък там си нямат  KICK’s.

Какво още имам да учи родния потребител?

Потребителите са все по-отворени и търсещи. Мисля, че хората трябва да разберат, че между бар и коктейл бар има огромна разлика.

Кои са любимите ти места  в града?

Аз съм израснал на „Шишман“ и винаги ще ми е слабост.

Гилдията те харесва особено много, а ти кого от твоите конкуренти харесваш?

Знам какво стои зад това да помагаш на хората да са щастливи и да избягат от ежедневието си. Уважавам всички колеги заради усилията, които полагат.

Все повече добри места изникват в София и мисля, че сме по-скоро партньори, отколкото конкуренти.

Как се забавляваш извън бара?

Напоследък използвам това време за нещото, което преди все отлагах - пътуване. Другото е, че НЕ пропускам мач на „Манчестър Юнайтед“.

Какво се промени в забавлението през годините по принцип?

Това, че има много повече места, в които можеш да отидеш и да си доволен от това, което те ти дават.

Последното парти, на което беше и се раздаде докрай?

Концерт на Glass Animals - един от най-паметните в живота ми.

Последното парти в  KICK’s, за което искаш да знаем?

На DAYO и на OSTAVA в  KICK’s. И двата live-a имаха невероятен вайб. Предстоят и още.

Идва пролет, после лято, когато  KICK’s излезе във ваканция, ти накъде?

Аз още през пролетта ще си взема ваканцията на отдавна набелязано място - Куба. През лятото - за малко до любимата ми Португалия, и после ще се посветя на бара отново - нова градина и по-добра сцена.

Ето какво ни каза  пък Ирмена Чичикова.