5 неща, които да откажеш по пътя към мечтания живот

Превантивни мерки, които да те спасят от късното съжаление и напразните надежди

0 коментара Сподели:

Представи си, че днес трябва да „теглиш чертата“ на живота си досега. Дали ще си доволен от начина, по който животът ти е протекъл? Колкото и да е страшна понякога тази мисъл, фокусът ѝ е по-скоро в нещата, които изведнъж… се досещаш, че много би искал да направиш. Обръщайки поглед към миналото, можеш да съжаляваш или в по-добрия случай да се радваш на това, което се е случило,

но единственото, което можеш положително да предприемеш е да се оттласнеш и да действаш с поглед към бъдещето.

Вече говорихме за това, колко е важно да отделяш време за твоя вътрешен mindset. А сега по-конкретно как можеш да работиш с него в своя полза.
Откажи се от моментното удовлетворение и краткосрочния начин на мислене. Има голяма разлика между това да си поставяш краткосрочни цели, които ще те доведат до моментни постижения, и това да следваш малките стъпки по пътя на едно дългосрочно изграждане. Точно то ще ти донесе постоянни резултати. Веднага ти даваме пример с преследването на перфектна форма преди лятото. Защо да изискваш от себе си да се грижиш за тялото си няколко месеца от годината (дори седмици), вместо да потърсиш по-дълбока вътрешна мотивация, а не такава, която ще „оттече в канала“ след много кратко време.

Позволи си действията ти да имат по-големи причини, не да бъдат събития ден за ден.

Откажи се от извиненията и ограниченията, които налагаш сам на себе си. Ако искаш да си успешен и щастлив, първо заеми водещата роля и съответно отговорност за живота, който водиш. Всички реплики от рода на „Днес нямам достатъчно време за…“ или „Не съм добър в тази сфера, затова няма да…“ са първото нещо, което драстично да ограничиш. Приказните фантастики, в които всичко е възможно, може и да не са верни, но не се изисква магия, за да направиш велики неща. Всичко зависи от това, къде си решил да се фокусираш най-много. Самоподобрението, така да се каже, не е процес, който се случва за една нощ. Не се опитвай да намериш лесния начин, който ограничава действията ти. Израстването се случва, когато изберем да прекрачим линията и влезем в полето на неизвестните възможности.

Откажи се от прекалената самокритичност и нуждата да бъдеш харесван на 100 процента. Излишната критика, която отправяш към себе си, не е нещото, което ще подобри резултатите ти. Не позволявай на вътрешния ти глас да породи съмнения и да те демотивира. Грижи се да създаваш здравословна връзка със себе си, без това да ти пречи да действаш с размах. В тази връзка се постарай да спреш да задоволяваш нуждата си от хорското одобрение.  Хубаво е да си напомняш, че хората, които истински те харесват и обичат, го правят заради самия теб. Тоест не трябва да се чувстваш задължен да се бориш за одобрението на този и този човек.

Откажи се от мисълта, че трябва да имаш контрол върху всичко в живота ти.

Не забравяй, че си отговорен за изборите, които правиш, но е важно да имаш предвид и събитията в живота, които чисто и просто не са под твой контрол.

Дали ще са трагични събития, които преобръщат живота ни, загуба на човек, когото обичаме, или уволнение в работата, никога не забравяй, че въпреки всичко можеш да дадеш най-доброто от себе си и това е изборът, който правиш ти. Ако държим непредвидените варианти като опция в ума си, ще ни бъде много по-лесно да функционираме в дълъг период от време
И не на последно място – много е важно да се обградиш с добри за теб хора, така че не се колебай да направиш място за тях в ежедневието си

За добрите хора и личната свобода!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.  

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *