За животните с любов

5 идеи как можеш да бъдеш полезен на бездомните животни

0 коментара Сподели:

Всеки ден е повод да бъдеш добър към четириногите приятели като направиш някоя от следните добрини:

Разходи кучетата от приют „Фермата“

Няма по-зареждащ начин да прекараш съботата или неделята си от това да си поиграеш малко с кучетата от „Фермата“. След като прекарват цяла седмица в клетките си, те очакват с огромно нетърпение уикенда, в които доброволците се появяват, за да подарят на всеки така желаната разходка.

Освен удовлетворението, което щастливо размаханите опашки ще ти донесат, фитнесът ти е в кърпа вързан.

Ако искаш да прекараш някои от уикендите във „Фермата“, виж каква е организацията тук.

Стани приемен стопанин на куче или коте

Една от характерните черти на настоящето ни е страхът от обвързване и нищо чудно, ако не искаш да встъпиш в дългата връзка, която предполага взимането на домашно животно. Спасените от улицата кучета и котета, както и тези преживели някакъв инцидент, често имат нужда от дом, в който да останат само докато открият бъдещия си стопанин. В такива случаи можеш да отвориш вратите си само за няколко месеца и да се впуснеш в приключението да се грижиш за някого. Фейсбук е пълен с публикации за животни, търсещи приемен дом, така че ти трябва само малко смелост да опиташ.

Осинови

Тук работата става по-сериозна. Осиновяването на животно е отговорност, която трябва добре да обмислиш, но пък и наградата в емоционален план си заслужава напълно.

Печелиш добра компания и верен приятел, а това не е нещо често срещано.

Да вземеш куче или коте от приют е може би най-разумният вариант, защото там ще имаш възможност да се социализираш с животното с няколко поредни посещения, преди в крайна сметка да се приберете заедно.

Транспортирай, координирай и намирай

Ето нещо, с което можеш да помогнеш на всички пострадали от инциденти диви животни да стигнат до специализираните клиники, където могат да получат нужната помощ. Хубаво е да имаш кола, но и малко свободно време е повече от достатъчно.

„Дивите животни“ е неправителствена организация, която се опитва да се погрижи за всички обитатели на горите и планините. Ако смяташ, че можеш да отделиш част от свободното си време да транспортираш птици и животни от мястото, където са пострадали, до клиниката, свържи се с организацията и сподели с тях възможностите си.

Помогни на фермата за животни, пострадали от човешко насилие „Приятели на четири крака“

Варненската ферма „Приятели на четири крака“ вече години се грижи за домашни и селскостопански животни, станали жертва на своите собственици или захвърлени, след като вече не са били нужни.

В своята Фейсбук страница те разказват подробностите, довели до това трудно решение, и повече от всякога имат нужда от финансова, логистична и каква ли не друга помощ.

Ако искаш да се запознаеш с над четиридесетте обитатели на фермата и техните лични истории и да разбереш повече за това, как да съдействаш на дейността им, виж тук.

Посети пет фестивала на цената на един.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *