Кафе в леглото, а светът може да почака

Животът е прекалено кратък, за да няма сутрин, която продължава до следобед и знаеш точно какво правиш с това време за теб

0 коментара Сподели:
Кафе в леглото

Не съм morning person и никога няма да бъда, а не харесвам и клишетата, че може да се превърнеш в такъв или че има определени лесни стъпки, които да те превърнат в такъв. Това не означава, че спя до обяд или следобед. Напротив. Има сутрешни ритуали, които обожавам, и често се будя рано дори в почивните си дни, защото ценя това време. От сън спомени няма, но и буден може да не запазиш нито един момент, ако действаш като робот. Човек има нужда от време за себе си и аз крада това време за мен сутрин. Когато светът изчаква да се събудя, за да поема, когато предпочета цялата му тежест с всички прищявки и задачи.

Осъзнаваш, че животът е прекалено кратък, за да пиеш гадно кафе, да общуваш с кофти хора и да имаш скапани сутрини.

Затова намираш начини да си ги направиш по-хубави, без да те вписват в някаква графа какъв човек си или не си. Ето няколко ритуала, които доказват, че си просто готин човек, който знае как да живее от сутрин до вечер подобаващо.

Кафе, черно като душата, но за бели дни

Първа стъпка е да избереш сутрешната си напитка. Има хора, които пият чай, и не знам дали съм английската кралица, но го давам доста по великобритански, защото чаят при мен важи само следобед, пък дори и да е черен. Последната седмица буквално ми светна и денят става бял, защото открих точния вид кафе за мен и искам да разкажа на всеки за него. Въпреки ексцентричния си вкус, стане ли дума за сутрешно кафе, обичам класическо еспресо, чисто, без захар и особено черно като душата ми, за да е в контраст с белите чаршафи. Опитах всичко на бранда Tezzoro – препоръчвам го и защото, когато имам гости, вече почти всеки ме разпитва как точно го правя това вълшебно кафе. Очевидно ми се получава не защото изведнъж съм се превърнала в професионалист, а защото съм подбрала подходящата марка.

Благодарност

Един от най-пренебрегваните и подценявани ритуали в съществуването на съвременния човек е да пренебрегва моментите, когато може с положителна настройка да отключи настроението си. Вместо да преспиваш с няколко часа и да се събудиш като киселяк, може просто за момент да се усмихнеш и да насочиш мислите си в посока към това, колко е прекрасно, че имаш такива свободни сутрини за теб, когато свободата ти дава възможности да развихриш

артистичното, спокойното и истинското аз, което ти е останало.

Истинската сила на благодарността е в тази линия, която те кара да се съсредоточаваш върху това, което е в унисон с твоето същество като цяло.

Един селективен миг насочва вниманието ти към важните неща, стремежът към положително укрепване на щастието и позитивността.

Ако мисълта ти е постоянно насочена към проблемите, а въображението ти заето с идеята само за нещата, които не се случват както трябва, в крайна сметка това ти влияе негативно. Черните мисли поглъщат енергията ти, затова нека черното остане до ръбовете на чашата, пълна с гъсто и вкусно истинско кафе. Започнете деня си, като сте благодарни за онези положителни неща, които се случват още от предишния ден или през цялата седмица. Това може да е нещо малко и дребно, но дава голям резултат. 

Гореща вода с лимон

Още един ритуал, свързан с напитка, но това е, защото всичко, което поглъщаш, е отношение към твоето тяло и живота, който имаш. Просто добавете парче лимон в чаша гореща вода и пийте сутрин по някое време. Един много прост ритуал, който следвам вярно всяка сутрин. Освен че е добър източник на витамин С и чудесен начин да измие токсините сутрин, той балансира и поддържа нивата на рH в тялото, намалява болката и възпаленията в ставите и коленете, помага за подхранването на мозъка и нервните клетки. Има толкова предимства на пиенето на топла вода с лимон, че просто трябва да се опита, а и когато животът ти поднесе лимони, които може да си приготвиш с гореща вода, след това може да продължиш и със списък какво още може да направиш с тях. Всичко това може да завърши с обръщането на вечерни чаши текила, но това е само заради хубавите сутрешни ритуали.

Задачите никога не отиват на кино

Зрели хора сме и трябва да има щипка практичност в нашето съществуване. Постепенно насочете енергията към три задачи, които трябва да се изпълнят този ден. Може да са неща, които винаги отлагаш, а може и да са спешни случаи, но е важно тези отговорности да са в полза на важни дългосрочни цели, които са съобразени с главната страст или обща посока в живота.

Нещо свързано с личното израстване, което няма да тежи да се изпълни преди битовизмите,

пазаруването и всекидневните глупости. Например аз обичам да пиша сутрин и когато завърша един текст по добър начин, се чувствам толкова удовлетворена, че мога да приключа с още хиляди неща. Това е моята задача, свързана с личното ми израстване и доставяща ми удоволствие в дългосрочен план. Тя винаги ми помага да приоритизирам и управлявам времето си по-добре. В резултат на това опростява главоблъсканицата в живота, защото прилагам фокуса и енергията си върху това, което наистина е от значение за цялостния ми напредък в живота.

Слушай хубава музика

Кафе в леглото

Да, сутрин. Музиката е като кълбо пълно с емоции, което може да се забие в нас и да ни ги предаде напълно. Затова сутрин се слуша хубава музика, която действа ободряващо, позитивно и мотивиращо. Повечето хора се събуждат с музика или слушат музика, докато пътуват да работят. Много често обаче те настройват радиостанция или произволно избират плейлиста от устройството си. Да бъдеш по-селективен и да съзнаваш музиката, която слушаш сутрин, може да има голямо влияние върху твоя ден и живота като цяло.

Опитай се да слушаш по-вдъхновяваща музика сутрин, която настроението ти диктува.

Странно е как се опитваме да избираме музика според нашето настроение. Затова един важен съвет! Например, ако се чувстваме разочаровани от нещо, сме по-склонни да слушаме музика, която отразява това настроение – блус, тъжни песни или downtempo. Това води до засилване на подобно настроение. Това, което трябва да направим, е точно обратното, за да възстановим настроението си,

като слушаме музика, която звучи в различна мелодия от това настроение.

И естествено, докато напиша това, чашата вече не е пълна с кафе, затова трябва да си направя още едно и да помисля накъде да поеме този ден, а пътища много, когато направих сутринта си толкова хубава.

Привечер си забъркай коктейл и преодължавай с позитивизма от сутринта!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *