Символът на любителското готвене: Ути Бъчваров

Бързо, лесно, вкусно, или 20 години аламин-УТИ

0 коментара Сподели:

Ние от Go Guide винаги сме ценели хората, които правят живота ни по-вкусен. Затова и непрестанно сме на път, търсейки не само нови места, но и най-добрите професионалисти в кухнята и най-апетитните им предложения. Много неща се промениха през годините, затворихме и отворихме редица заведения, сложихме и вдигнахме десетки маси, правихме опити, успешни и недотам, за готвене, но има едно нещо, по-скоро един човек, който остана константа през цялото време. Петър Бъчваров – Ути!

Едва ли има човек, който да не е повторил дословно поне една негова рецепта, мастършефовете често споменават името му с добро, когато стане въпрос за родната кулинарна сцена, а фактите говорят сами –

от 20 години Ути Бъчваров е символ на любителското готвене от екрана. Той е любимец на зрителите и емблема на кулинарните формати до днешния ден.

Предаването „Вкусно“ излиза в ефира на БНТ през 1997, без конкуренция. При старта си предаването се излъчва в прайм тайм, преди вечерните новини, с изключителна гледаемост, а водещият успява да съчетава шоу, готвене и необходимия за времето си подход за справяне с вариращ семеен бюджет. През годините „Вкусно“ няколко пъти сменя своята визия и време на излъчване, като от 2014 насам се излъчва в най-успешния си досега вариант – 7-минутният форматна „Бързо, лесно, вкусно – Рецепта на деня“.

Бързи, лесни, вкусни са и въпросите надолу, така че… приятно четене и добър апетит!

Храната е… любов, страст, минало и бъдеще.

Винаги готвя, когато… чакам приятелите си да дойдат при мен.

Никога не… ползвам продукти без душа.

Живота си посолявам със… сладки приказки.

Но най-добрата подправка към храната е… свободното време.

Когато не ми остава време да готвя… отивам да тренирам.

Най- бързо, лесно и вкусно ми се получава… да запретна ръкави и да седна на вече сложена маса.

Животът е вкусен… със и за приятели.

Но понякога горчи, защото… има хора, които нямат душа.

Човек, който няма отношение към храната, има… да извърви дълъг път

Аз винаги готвя със… страст и вдъхновение.

Обичам миризмата на… зима, свинско и весела компания.

Най-важният кулинарен урок, който съм научил, е, че… многото подправки са безсилието на готвача

Трите продукта, без които не мога… вярна дружина, руйно вино и свободно време.

Щастието от храната е… вкусни, мокри сънища.

Най-лесната рецепта е тази за… чаша вода, когато си жаден.

Тайната подправка е… мечтата

В кухнята не мога без… Роската.

В неделя винаги готвя… пиле с ориз.

Черешката на тортата е… Животът е вкусен!

Виж какво ни разказа още един педант в кухнята – шеф Виктор Ангелов!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *