Да не обичаме – мода или страх

Подвластен ли си на тенденцията за безлюбовието?

0 коментара Сподели:

Признаваме или не, всички следим тенденциите на настоящето. Обществото ни налага модели и граници, които се променят, а ние се приобщаваме към тях. Става дума за дрехи, цвят на косата, професии, но за съжаление – и за модата в отношенията. Напоследък забелязвам една плашеща тенденция сред младите – да не обичаме… Да бъдем самодостатъчни индивиди, на които не им трябва никой. Нелепо и безотказно крием любовта си. Огледай се и виж колко е модерно да се говори за нелюбовието, в което живеем.

Мода или страх е да не признаваме чувствата си?!

Ставаме особено мнителни, когато прекалено бързо се сближим с някого. Търсим под вола теле и намираме параноична причина за лъжа. В крайна сметка става въпрос за его – да не остана по-назад. И набързо преобразяваме любовта си в живот в хладнота и тайно очакване. А не е ли това най-голямата глупост, която можем да направим?! Защото всичко, различно от любов, е страх!

Бъди смел и кажи, че обичаш, дори да не ти отговорят със същото. И не, няма защо да се притесняваш от отговора.

Нима това е най-срамното нещо, което би могъл да направиш?

Да не обичаме - мода или страх

Странни неща са срамни в „модерния свят”, като това да си гладен и да си поискаш храна. Същото е и с чувствата.  Може би вместо да ни бяха учили кои са срамните неща в живота, трябваше да ни научат на тези, които не са. Като това, колко хубаво ще се почувства някой, когато му кажеш, че е специален за теб. И да се опитвам, не мога да бъда част от обществото на страхливците, които виждат жените само в брой часове, и момичетата, които „само се забавляват”.  Кога започнахме да дефинираме мъжете в минути?! Когато той обича, прави чай, преди да си легнем, загръща ме с пуловера си, за да не ми е студено, рисува сърца на огледалото, като излиза от банята. Колко минути са това?!

Вече няма Ромео и Жулиета. Запознай се с тиндер-момичето и тиндер-момчето.

Има два варианта: много заети с работата си, хора, които търсят просто секс, и начинаещи в занаята, които търсят да ги огрее. Тя не иска никой да я гушка, не иска да получава есемеси и иска да си спи вкъщи. Единственото, което я вълнува, е той да може. Той е твърде мързелив за повече усилия, за това просто суайпва от телефона, пък тя си знае, няма к’во да ѝ обяснява. Той не иска да лъже, не иска да се извинява, иска да си спи сам. Това, което го вълнува, е докъде може да стигне тя. А в крайна сметка винаги има по някой изненадан, че не е използвал приложението по предназначение. И така, в даден момент или се отвращаваш, или се отегчаваш.

Да не обичаме - мода или страх

Ако това е мода, благодаря, аз не съм ок с течението и не мога да бъда с теб, без да те обичам. Мога да простя всяка глупост от любов и нито една от безлюбовие. Не просто защото не ми отива и защото жената има друг смисъл, а защото нищо в този свят не трябва да бъде повърхностно. А най-малко отношението ни към самите нас.

Ако това е страх, ще затворя очи и ще тръгна към теб по въжето от остриета.

Ще направя моите десет крачки, ще умирам от ужас да отворя очите си, за да видя дали си пред мен, но ще го направя! И в двата случая печеля.

Да не обичаме - мода или страх

Замислял ли си се колко е тегава цялата тая работа с любовта в отрицание? Всички сме минавали такъв период, я криеш, че обичаш, я обясняваш на всеослушание, че така ти е много по-добре, без сериозни отношения. Нещо като шарката е, колкото по-рано мине, толкова по-добре, защото все някога ще дойде.

Кара по веднъж, ама от възрастта зависи колко тежко.

Главозамайва те, но пък след това придобиваш траен имунитет към нея. Само дето се предава по различен път. Сега вземи най-силния спирт, натопи едно памуче в него и мини по всички обриви на сърцето. Щипе и боли, обаче това е единственият начин. Пък и не забравяй, че винаги настъпва онова приятно утро, в което се събуждаш и усещаш, че ти е минало!

Спираме да се страхуваме и се питаме всъщност колко скоро ще е прекалено късно.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *