ВСИЧКИ СМЕ \“ТЕКСТА ЧЕТОХА…\“

Или обичайните заподозрени, които виждаш навсякъде и така им се радваш…

0 коментара Сподели:

Има неписани правила в софийската градска джунгла и това е готината усмивка, с която засичаш приятели, познати и безпаметно непознати по партита, ивенти, рождени дни и афтъри, за да им покажеш, че си супер готин и не само че ги помниш, а и им се радваш повече от дупето на гаджето ти рано сутрин. Проблемът обаче е, че тебе всъщност нито ти пука за тези пияни свине, нито си влюбена в онази руса мацка, която ти взе гаджето миналата Нова годна. Просто традицията повелява да не излизаш от форма и да си always cool. И понеже ние сме царе на „готините“ социални преструвки, ти даваме няколко безценни съвета кога, как и към кого. Чети и се учи.

ПОЗНАТИТЕ ЖЕНИ ИЛИ ОНЕЗИ ГАДНИ КУЧКИ

Има едни клика мацки, които виждаш по-често и от Гала всяка сутрин, и именно тези принцеси са твоят най-голям кошмар. Това са софийските градски парти феи, които са на всяко готино събитие, на всеки по-сносен купон и на всяко парти или концерт, за които можеш да се сетиш през последните десет години. Те гледат лошо, приличат на хероинови прими, а една тяхна усмивка на парти може в миг да те вкара зад кулисите на всяко важно събитие. Истината е, че познаваш дамите много добре и нито ги харесваш, нито ти е приятно, че по-лесно се сещаш с кого НЕ са спали, отколкото обратното. Все пак тези парти кукли изискват най-широката ти усмивка, най-великия ти комплимент и най-искрената ти радост, защото с тях шега не бива и ако те кажат, че не ставаш, повярвай ни – това ще се превърне в общоприета реалност.

Цаката тук е да го изиграеш по-добре и от Деян Донков в семеен скандал и да се раздадеш на макс.

Прегръщай ги, целувай ги, кажи им, че са „нереални“ тази вечер и просто отмини озарен/а от радост, че си се докоснал/а до великите им персони. Изсъсканото зад гърба им „ебаси кифлите“ го кажи много тихо и с полууста и не се съмнявай, че и зад твоя гръб ще има още по-ласкави коментари.

БИВШИТЕ ГАДЖЕТА

Нормално е всяко парти да се превръща в мини събиране на всичките ти бивши, с които се кефите на еднаква музика, познавате общи компании и, общо взето, ходите на едни и същи места. И с разликата, че момчетата подминават тези виждания с култовата фраза „тая съм я ебал“, при дамите нещата стоят по-иначе, особено ако бившият внезапно е станал по-висок, по-красив, по-щастлив и е срещнал дългокрака кака, с която изглеждат като двойка от списание. В тези ситуации има само едно задължително нещо – ти да изглеждаш убийствено красива. Това е важно, ама много важно, за да може както и той да се чатне, че е изпуснал джакпота, така и ти да излезеш от ситуацията с високо вдигната глава и по възможност с онази ултра готина къса пола. Разговори не препоръчваме и престорена радост от срещата също не е за предпочитане.

Ние сме фенове на широка секси усмивка, леко кимване или намигване в стил „знам точно какво правиш най-добре“ и грациозно отдалечаване.

Понякога думите са излишни. С този човек или хора вероятно вече сте си казали всичко, което е могло.

СЪУЧЕНИЦИ, РОДНИНИ И ДРУГИ НЕУДОБСТВА

Доста е кофти, когато градиш имидж на уникална парти звезда и супер вървежен тип, и изведнъж чуеш как някой от края на дискотеката крещи: „Ръждааааааааа, Ръждааааааааа, ти ли си, приятелю?“. Срещата със зубъра от класа, който обаче много добре знае гадния ти прякор от ученическите години, не е най-готиното нещо, за което си си мечтал в петък вечер, но се случва. Тези срещи се наричат „кофти, но факт“ и няма начин да ги избегнеш. Ако не поздравиш пълничката си и в нелепо тясна рокля братовчедка Лидка или не кажеш поне едно „к‘во става“ на съседчето от долния етаж Ивка, която прави кой знае какво в мъжката тоалетна, после цялата рода ще се изреди публично да те линчува. Затова препоръчваме широка усмивка, няколко дежурни въпроса, много нескрита радост и задължително бързане, защото някой някъде в паралелна вселена или в края на бара те чака. Разговорите могат да стават в тъмния край на клуба, а това, че си ги провел, ще успокои гузната ти съвест и ще ти помогне пак да слезеш до Ивка, ако ти е свършила захарта през седмицата.

ПЪЛНА МИСТЕРИЯ

Има едни около 37% от парти тълпите, които са си пълна мистерия. Тези хора всички ги знаят, те винаги те поздравяват, виждаш ги навсякъде, но всъщност никой не знае откъде, кога и защо ги помни. Те не са приятели на други приятели, нито пък познати от работата, не знаеш имената им, нито откъде са изпълзели, но задължително си чуквате по едно пет, влизайки на входа. Малко като зомбита въпросният процент маниаци се държат, все едно сте си родни братя или сестри, и това често доста те напряга. Неведнъж си чувал

„брат, дай една цигара к‘во се правиш?!“

, искали са да сядат до теб, да налазват всичко твое, да си пийват от чашата ти и т.н. При тези типчета има един, единствен изход – златната фраза „Ей сега ще дойда“, която ти използваш, преди да изчезнеш завинаги и никога повече да не се завърнеш. Дали ще отидеш в другия край на клуба или в друг клуб, си е твоя работа, но не позволявай на тези индивиди да навлязат в личното ти пространство, защото, ако ги пуснеш веднъж, няма откачане.

За финал казваме, ако ни видиш на парти – усмихни ни се! Ние сме от добрите.

Виж още един научен труд за животинските видове в дискотеката.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *