Че какво ѝ е на майка ми?!

Зад всяка еманципирана жена стои един гладен мъж с боядисано пране

0 коментара Сподели:

Беше четвъртък следобед, намирах се в бутиковата си гарсониера в Люлин 4, където ленивата ми персона прекарваше поредния си ден. Тогава я чух за първи път. Не става въпрос за БОМБИЧКАТА от арсенала на уважаващия себе си ухажор, а за новата песен на Дженифър Лопес – „Аз не съм мама ти“! Ще уточня, че говоря за разширената версия с перфектния грим, дъжда и чашата Lavazza. Часът беше 5 и беше късно за кафе, затова реших да последвам примера на един героите в клипа и си сипах чаша водка, ама от мойта.

На първо място съжалих, че преди мен по въпроса не се е изказал Христо Стоичков, той знае 2 – 3 неща за майките, мамата и какво да прави с тях. Сигурен бях обаче в едно, по-скоро ще приема, че „Литекс“ се прекръсти на ЦСКА, отколкото тази откровена гавра с мъжкия пол, чийто представител все още считам, че съм.

На второ четене съм длъжен да отбележа, че не съм толкова заклет сексист, дори напротив, харесвам жените. Между харесвам и уважавам обаче има една тънка разлика. Харесвам ги като сексуални обекти и ги уважавам, когато позволят на това мое харесване да узрее и да се превърне в съвкупление. Тогава направо ми иде и да ги разцелувам, разбииш ли !

Защо на Джей Ло й е притрябвало тепърва да еманципира и без това доста свободните и независими жени? Не е ли това по-скоро амплоато на героинята в творчеството на Преслава отпреди 5 – 6 години ?

Разсъждавах си аз наум и докато още не ми бяха спрели интернета, хвърлих едно око на текста в музикалното произведение. На всичко отгоре той е покъртително некоректен.

 I ain't gon' be cooking all day, I ain't your mama.

Във времената на полуфабрикати, топли витрини, фитнес маниаци, които блъскат варени яйца, пилешко и варен ориз без подправки, в епохата, в която има шеф Манчев, шеф Ангелов, шеф Токев и онзи шеф с татусите и сушито (OMG, все готвачи мъже), кой излъга лирическата героиня, че някой ще иска от нея да стои по цял ден пред печката?

I ain't gon' do your laundry, I ain't your mama.
Едно време Биляна е белила платна на реката, но това време отдавна го няма. В днешно време най-трудното на прането е да не объркаш програмата и да не си оцветиш дрехите…

No more playing video games, ah yeah yeah yeah, Things are about to change, 'round here.
Защо с лошо бе, Дженифър, моето момиче? Дай да се разберем някак си, то без видеоигри и мачове какво ни остава в тоя живот? Градските момчета трябва на лов да почнем да ходим, пък тези, по-коравите от провинцията, сигурно ще станат планински спасители. Как иначе се бори този стрес?

Колкото до майката, какво й е на моята? Дипломатически представител от няколко мисии. Едно време, докато беше в Сараево, ме измъкна от ареста в Прищина, но да не навлизам в подробности за онзи период от живота ми, в който продавах оръжие в бивша Югославия. Сега съм нов човек, имам си апартамент в Люлин, гледам си заложната къща, не се занимавам с глупости.

Но да се върнем на темата, майка ми се еманципира и проби, без да реве, че трябва да готви мусака.

Даже като замина на първата мисия, с баща ми се усъвършенствахме във всякакви манджи, два пъти си оцветихме потниците от бели в небесносини, но в крайна сметка оцеляхме. Мъжете сме много адаптивни и няма да умрем от глад и мизерия, но друго си е, когато наоколо има жена с чувство за подреденост и естетичност. Липсваше ни женска ръка, така да се каже.

Ти, драга еманципирана читателке, не би ли искала да имаш кариера като майка ми? Защото, ако решиш обратното, рано или късно ще врътваш по някоя мусака и ще пускаш по някоя пералня, но пък ще си близо до семейството си. Но направиш ли кариера, откажеш ли се от грижите в дома, те чакат самотни вечери далеч от семейството и самотни вечери за семейството далеч от теб… Готова ли си, да се откажеш от вродената си грижовност и майчински инстинкт, за да се чувстваш независима и да мачкаш мъже? Много нежно ми стана едно такова изведнъж.

Братовчед ми, който сега е в Канада, а преди това живя 4 години в Люксембург, ми е казвал още преди България да влезе в ЕС, че зад всеки успял мъж стои по една жена, но зад всяка млада жена, стоят поне по трима мъже, които й пращат есемеси и лайкват снимки. Много не го разбрах тогава, бяхме на една вила в Шкорпиловци и той се оплакваше, че тогавашното му гадже му върти номера, но като се замисля над думите му, тоя човек е страшен сексист, даже по-голям и от мене.

И за финал за тези, които се чудят, ще кажа – Джей Ло още я бива и задникът й си струва!

Гледни точки по въпроса, колкото прегорени манджи от самотни мъже. Все пак виж още защо не трябва да изпитваш угризения, ако бойкотираш гладенето!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *