Класика: Снимка с мен(та) на плажа

За всички онези анонимни морски любови, които се давят в края на летния сезон, но остават живи в спомените

0 коментара Сподели:

Пламъците на лятото ще те застигнат, за да зашлевиш плесница на местата, които се превръщат в провинция и не могат да те задържат повече далече от морето.

Понякога не е нужно друг да го прави, а се отвличаш сам с приятели, с непознати, с каквото пожелаеш, защото огънят в теб гори по-силно под слънцето на плажове, които чакат авантюристи като теб да ги залеят с обичта си към лятото.

Кожата на всяко морско момиче се е превърнала в галактика на безброй солени капчици

и по дяволите – има толкова желаещи да изпият всичките тези миниатюрни светове още стичащи се по бедрата им.

Класика: Снимка с мен(та) на плажа

Коктейлите никога не достигат дъното на чашите и са с все по-ярки цветове. Срещаме се винаги не/очаквано и всяко година сме същите, но с нови морски мечти. Промилите по течението на кръвта се вдигат не от друго, а от блясъка в очите на новите ни анонимни морски любови. С тях сътворяваме класиката на всички времена. Запечатваш момент завинаги, дори когато никой вече няма да го помни и никой няма да знае имената ни, а единственото, което ще е същото, може би ще бъде

прероденият цвят на ирисите ни.

Имай смелостта и попитай: искаш ли снимка с мен(та) на плажа? После гласовете на вълните ще ни отведат отвъд синевата, където завинаги ще останеш влюбен в безименния образ, стоящ пред теб, защото солта на морето прави хората съвсем различни. Без значение откога се познаваме и дали за първи път се срещаме – нека останем непознати на фрази, защото през лятото само очите не лъжат. Анонимността ни отива и нищо няма да промени факта, че с горещите си длани пишем историята на това лято по повърхността на морето.

То ще пази нашите тайни, докато отразяваме всеки изгрев и залез, а накрая заспиваме в  косите,  завладени от аромата на младата ни жарката вечност. Тя бързо ще остарее.

До следващото лято има векове,

затова вземи всичко сега и наведнъж, не пропускай, не изпускай, защото идния сезон ще бъдем други, преобразени от белезите на времето. Но морето винаги за малко ни превръща в непораснали момичета и момчета на подходящото място, за да превземем непоносимостта на жегата и  да я сътворим в смисъла на живота. Той ще ни помага в скучните моменти, ще го пием на гранули, замечтано загледани в купчината работа, която трябва да приключим.

Не мисли за това сега,

изхвърли товара на задълженията и отнеси настроението си като лек багаж на любимите брегове, където морската магия те очаква цяла.

Има такива дни, когато очакваш само хубавото и можеш да превърнеш това лято в един такъв ден, защото времето няма значение и ти можеш да го отброяваш, както пожелаеш, да побереш години живот в седмици.

След това грижливо опаковай свободата, спомените какви сме били, сключи следващия договор с времето и не забравяй да се вгледаш в бреговете, за да оставиш обещание, че ще се завърнеш за следващата анонимна любов и за морето, което винаги те очаква…

Как да разпознаеш чужденец в Слънчев бряг

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *