ГРАДСКИ МАРШРУТИ ЗА БЕГАЧИ

Борисова градина и Южен парк

0 коментара Сподели:

Маршрути: Любомира Миновска (Борисова градина) и Иво Маринов (Южен парк)

Иска ти се да спортуваш, но не знаеш какво и не знаеш къде? Не си представяш да се затвориш в залата в това време? Не е нужно да откриваш топлата вода, някой го е направил преди теб. Стягай връзките, сваляй приложението Nike + Running и отивай да бягаш. Виж какво правят хората в групата.

И понеже ние от GoGuide сме тук, за да направим живота ти лесен – в този и в следващите няколко броя и с помощта на запалени бегачи ще начертаем поредица градски маршрути за любители в различни софийски квартали. Започваме с Борисовата градина и Южния парк.

БОРИСОВА ГРАДИНА


Първото ни „синхронно“ бягане е с Любомира Миновска, чийто терен е в Борисовата градина. Любомира започнала да бяга преди година и половина. „В началото не можех да избягам и 800 метра, а пет месеца по-късно вече бягах по 10 км.” Сега бяга по 5 пъти в седмицата.

Тествала е различни маршрути, но намира този за особено подходящ, от една страна, защото минава предимно  по странични алеи, от друга, защото й допада като натоварване – започва с леко изкачване (докато си със свежи сили), в средната си част е спускане, а за финал е „очертала“ своето кръгче на равен терен. Ако си начинаещ, забрави за музиката в ушите, а слушай дишането си и песните на „борисовите“ птички.

ЮЖЕН ПАРК


Маршрутът на Иво е добре проверен и по него се провеждат редовните бягания на NIKE + RUN CLUB SOFIA (с треньори) – всяка неделя от 09:00 часа, като загрявката е 15 минути по-рано, а стартовата точка Паметникът с птиците. Маршрутът е с ниска денивелация, подходящ както за начинаещи, така и за напреднали (които ще могат да надхвърлят класическите 5 км).

Подходящ е за сутрешни бягания, защото в светлите часове вечер е пренаселен, а след това не е осветен. Иво бяга от 4 години по 5 пъти седмично. Най-голямата му дистанция е полумаратон. Разказа ни, че Nike + Running приложението е идеално при подготовка както за маратон, така и за да достигнеш персонални цели – задаваш ги, а виртуален треньор изчислява необходимото натоварване.

Апът е чудесен за начинаещи, защото освен стандартните изчисления ти дава възможност да отправяш предизвикателства към приятелите си и да се състезаваш с тях.

ВИЖ КАК ЯНА И СЛАВ ПРОБЯГАХА С КОЛЕЛО НЯКОЛКО КОНТИНЕНТА

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *