ГРАДСКИ АЛЕРГЕНИ ВЪВ ВЪЗДУХА

Пролет 2016-а е...

0 коментара Сподели:

Пролет 2016-а. С ново начало могат да се похвалят само нещастните собственици на сенни хреми, иначе всичко си е по старому. Вафлите все още са тъжният избор на прическа, отслабването пак не изпревари глобалното затопляне, а на фона на безплатния уайфай в парка тук-таме тоалетната все още се плаща. Страдаш ли от остро опъване на нервите, нарушено спокойствие и сърбеж в ръцете от желанието да цапардосаш някого?  Ето няколко локални и глобални алергени, за които хапчета все още няма…

МОЛИВТИ ЗА ДЪЖД
Поредната ледена епоха приключи и топлото пак хвана дебелите и потящите се неподготвени. Усеща се особено силно в градския транспорт, където икономията от дезодорант през зимата има сълзотворно действие през пролетта. Скъсяват се крачолите, ръкавите и животът при вида на всичкото целулит, плъзнал по „Витошка“, но като че ли на никого не му дреме, защото се кефи на слънцето като напушен растафар с вафла в ръка. Зачестяват и паник атаките вследствие на тълпи с приповдигнато настроение, сякаш част от секта с лидер Емо Чолаков.

250 ГРАМА СРАМА
Супермаркет. SWAT анализ на опашките. Чакаш. Плащаш. Да, всичко беше наред. Не, не искаш Туикс на промоция. Може би не си личи от 30-те яйца, 460 кубика пилешки гърди и зеленчуци колкото месечното производство на една прохождаща биоферма, че Ти. Такива. Боклуци. Не ядеш?! Не след дълго продавачката те вади от размислите ти: „Не сте си претеглили тиквичките“. Погледите, вперени в теб, сякаш казват „Зарад такиа като тебе тая държава няа са опрай“. Втурваш се презглава към входа, защото зеленчуците винаги са в началото (?!), и се връщаш малко по-добре приет от бежанско семейство на Капитан Андреево. Накрая мълчаливо ти изсипват рестото върху касовата бележка, мяташ всичко в количката, прошепваш плахо довиждане и се оттегляш от епицентъра на срама.

ПАРАЗИTV
„Хиляди пъти мога да кажа еврофутбол“, обаче телевизора можеш да го метнеш през прозореца само веднъж. Последната тенденция в тв рекламите е облъчването с досадни, но упорити като гъбична инфекция мелодийки, които гарантирано си тананикаш през целия остатък от деня. Единственото по-лошо от натрапчивия глас на Миленита, възпяваща прах за пране, Ицо Хазарта и малките котета или консуматорския флашмоб на една банка, е фактът, че Хорст Фукс и телемаркетите все още не са обявени за незаконни.

ЛОШАВИНИ
Вървят новините, а ти се чудиш в антидепресанти ли да инвестираш или в бомбоубежище. Ако се довериш на българските медии, ще останеш с впечатлението, че единственото хубаво в живота на нашенеца е Христо Стоичков, и това е моментът, в който издигането на негова статуя приживе би звучало логично. За да избегнеш стомашното разстройство от ежедневния негативизъм и манипулация, лекарите предписват ударна доза непукизъм. Само тя убива симптомите на масов идиотизъм.

Уви, пролетта не идва с подписана молба за отпуск. И на 20, и на -20 градуса някои колеги все така не си четат мейла, а питат за всяко нещо, Голф 3-ка с пернишки номер си спира върху пешеходната и ти си кихаш, докато всички инстаграмват цъфналите джанки. Независимо към какво си алергичен, не забравяй, че там, където не помагат хаповете, помагат шотовете!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *