ИЗВЪНРЕДНА ЕМИСИЯ: МРАЗЕНЕТО НА СВЕТИ ВАЛЕНТИН ВЕЧЕ НЕ Е НА МОДА!

Плюшено сърце или плюшен задник – ти избираш

0 коментара Сподели:

Никога не съм разбирала нито за какво е цялата олелия около Свети Валентин, но още по-малко защо има толкова жлъчен бълвоч, който почва да се изсипва още от средата на януари под формата на статуси и снимки: „Етооо, идва пак 14 февруари и навсякъде плюшени сърца и рози“. И какво от това, искам да знам аз, сериозно, какво ти пречи? Най-често подобни коментари идват от хора, които са необвързани (и всъщност тайничко си умират да имат с кого да отбележат паметната дата),и от такива, чиято половинка го ненавижда, затова трябва да са в синхрон. Иначе може партньорът им да ги помисли за лигави поклонници на тъпия празник, който даже не е български, срамота!

Ама защо да си показваме любовта само в един-единствен ден от годината, ще гракнат ожесточено върлите противници. Ама вие сериозно ли? Кой го прави това?

А ти защо си празнуваш рождения ден само веднъж годишно на датата, на която си роден? Защо не празнуваш всеки ден?

Звучи тъпо, нали? Празниците са хубаво нещо, носят положителни емоции, те са само повод да се отърсиш малко от забързаното си ежедневие, да отделиш време, да покажеш внимание. Ако правиш това единствено под прицел, защото е 8 март или Свети Валентин, имаш генерален проблем, който няма нищо общо с календара.

Другият аргумент, който срещам, е, че Свети Валентин бил тъп. Имам новина – всички празници в основата си са безсмислени. Преди сума време майка ти се е гърчила цяла нощ в родилни мъки, направили са й 20 шева, за да се появиш ти на бял свят, и на всичкото отгоре всяка година получаваш подаръци и хората ти честитят. Е, от какъв зор? Ти какво си сторил, освен че си плод на чиста случайност и най-вероятно бутилка мерло за 4 лева? Абсолютно нищо. И за да не се обидиш, така е с всичко. Нова година? Йей, утре е първи януари, нека си вземем шампанско и да крещим като маймуни в полунощ, защото… защото така се прави от винаги. Коледа, Великден? Нещо си се е случило със супер съмнителни откъм достоверност герои, ама без значение дали се е родил, или е възкръснал човекът с брадата, ще пада кльопачка и сбирка на родата, че даже и елха ще се украсява. А ако аргументът ти срещу Свети Валентин и Хелоуин е, че не са наши празници, защо си връзваш мартеници? Подозирам си наясно, че Баба Марта е езически празник.

Осми март има много по-смислена и далечна история от съвременната адаптация, в която куцо и сакато, което има гърди, получава цветя и честитки.

За имения ден и пожеланието „да ти е живо и здраво името“ дори няма да отварям дума, защото ще се проточи. Но както се вижда, всичко е безсмислено само по себе си, ако го погледнеш малко по-съсредоточено. Въпреки всичко, което изписах, аз мисля, че е хубаво да има празници, весело настроение и поводи да си освободиш графика, за да направиш романтична вечеря/подариш подарък на майка си/боядисаш яйца с баба си.

Изумена съм от огромната енергия, която всяка година се отделя за хейтване на нещо, което носи само хубави емоции. И се чудя защо тя не се пренасочва към войните, които се водят, или към безумните реформи в здравеопазването ни, които са много по-идиотски от това, че по магазините имало плюшени сърца. Това да ви е проблемът, честно.

Просто се обичайте и се радвайте на всеки празник, който има с кого да споделите.

А ако няма, се замислете каква е причината да липсват такива хора около вас.

Виж как декември става май и кого хейтваме по традиция тогава.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *