БЪДИ КАКВОТО ИСКАШ. САМО НЕ СЕБЕ СИ

Бъди като Иван, Пешо, Пенка, Цура. Мрази всички еднакво

0 коментара Сподели:

Ако сте пропуснали нестихващите картинки тип „Бъди като Цецка/Иван/Пешо“, значи живеете на самотен остров и не четете в момента този материал. Нюзфийдът във фейсбука ми ме подсети за някои от най-дразнещите неща, които принципно отминавам със снизходителна усмивка (и също мислейки си дали и аз не пускам някакви простотии, които предизвикват същата емоция в приятелите ми).

Пенка е фатална. Бъди като Пенка
Но как, ще попитате вие? Много лесно, би казала Пенка. Като за начало публично коментирайте всички мъже, които ви свалят, и всички, за които си въобразявате – така и така хората няма как да знаят със сигурност тънката граница между реалност и мечта, нека поне мислят за вас като за Моника Белучи в Люлин. Ако не сте особено пищна и няма с какво да се похвалите на профилната си снимка, може просто да повдигнете несъществуващите неща с корсет, да се наведете и от подходящ ъгъл да заснемете утопичните извивки, с ококорени очи с очна линия и дебел пласт червено червило. Абсолютно задължително е да имате червена коса, за да се чувствате фатална и неустоима. По някаква причина повечето боядисани в този цвят  жени не спират да демонстрират колко са огнени, опасни и невероятни, и то толкова настойчиво, че в един момент почти не остават в обкръжението ви жени с естествен скучен цвят. Ако все пак не е вашият цвят, може да си направите татуировка или нещо друго, което да крещи „Вижте ме! Не ми пука дали ме гледате!“. Пенка също така обича да пуска феминистични статии и песни тип Nobody's wife, доказвайки на себе си и на мъжете, коментиращи профилната с корсета, че изобщо не й пука какво се случва около нея, понеже е силна, независима жена! Само в гласово съобщение до най-добрата си приятелка може да пусне една сълза, че ще умре стара мома с котки и вестници.

Иван мрази снимки на снега. Бъди като Иван
По-досадно от безкрайно скролване на снежни снимки е мрънкането и ехидното подмятане, че Иван си няма работа и информира  за метеорологичните условия навън. Затова бъди като Пешо, който си мисли, че е уникален в тази констатация (заедно с още около 1 милион души), и при всеки удобен случай цъкай важно с език.

Всъщност по тази логика абсолютно нищо не е важно и интересно – ако си мислиш, че е тъпо да се споделят природни гледки, защото nobody cares, нали не си мислиш, че някой наистина се вълнува от песента, която слушаш в момента, и заведението, от което се тагна?

Или от онзи албум със сто снимки от пътуването ти до Барселона?

Цецка е интелектуалка. Бъди умна. Бъди като Цецка
Цецка не е фатална, не е била и няма стремежи да бъде. Тя е твърде заета да навира в очите на всички колко е умна и ерудирана. В профила на Цецка няма да видиш виц, снимка на сняг или напудрена профилна, но за сметка на това ще научиш за всички литературни събития, на които се е отбелязала. Може и да не е присъствала наистина, но имиджът се крепи на доверието. Затова бъди като Цецка – прекарай половината постановка в опити за снимка на сцената и тагване, качи поне един цитат на Блага Димитрова и шумно и напоително бий камбаната за това, че си в сесия. Как бихме живели без тази информация? Кой от нас е способен да носи товара на тези изпити в специалност, трудна за произнасяне? Бъди като Цецка, бъди фатална във философските си размишления за смисъла на живота и меланхоличните статуси.

Драган е веган/вегетарианец. Бъди досаден. Бъди като Драган
Колкото и да са досадни онези вицове от типа на „Как ще познаеш, че в пълна стая с хора някой е веган? Споко, той сам ще ти каже“, напоследък забелязвам колко е вярно. Уважавам много избора на всички, но не обичам непрекъснато да ми бъде навиран в лицето.

Драган не яде месо, всяко негово второ клипче е шокираща информация за нещо ново, което е вредно, и съвети как да оцеляваш с корени и слънчеви лъчи. Бъди отблъскващ като Драган, когато с приятели седнеш в заведение и те имат нещастието да си поръчат джолан. Драган в същото време има портмоне или зимни обувки от естествена кожа, но поради липсата на витамини не може да осъзнае абсурда на ситуацията. Защото да ядеш нещо, което е било живо, е ужасяващо, но да си слагаш парите в него или да газиш в преспи е напълно ок. Защото така. Защото Драган има двойни стандарти. Бъди като Драган.

Или бъди като Цура. На Цура й е през… пъпа какво се случва с хората, защото както тя, така и всички останали са луди.

Някои с един номер, други с цяла програма. Бъди като Цура – слагай иронични хаштагове и си свиркай.

Вместо да се дразниш на всичко, което виждаш във фийда, провери какво си отглеждаш във фейсбука си.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *