GO SPORT: МАРТИН РАДНЕВ

На 29 и е успял да пробва почти всички спортове, в името на които се съдържа "борд"

0 коментара Сподели:

Мартин е на 29 и в съзнателния си живот е успял да пробва почти всички спортове, в името на които се съдържа „борд“. Скейтборд, лонгборд, сноуборд, а отскоро и снърфборд (дядото на съвременния сноуборд), той успешно съвместява с не толкова екстремни занимания като фотография, видеография и каране на колело. Пускаме се по историята му надолу…

Как се запали по снърфборда?
Запалих се от видеа, които гледам от 1–2 години насам. Също така забелязах и тенденцията, че старото се връща на мода. Един ден в един от магазините за екстремни спортове видях Burton Throwback модел от 77-а година. Това е един от първите снърфбордове и знаех, че това е моят сърф! Карането на лонгборд и сноуборд  допринесе още повече за желанието ми да яхна сърфа в планината.

С какво се различава снърфбордът от добрия стар сноуборд?
Снърфбордът се различава по това, че няма база и кантове. Дъската е изцяло дървена и също така няма автомати, които да фиксират краката за дъската.
За сметка на това има въже, което се държи с ръка и помага за по-добър контрол над дъската и за това да държиш носа си над пудрата.

Какво ти дават зимните спортове?
Свобода! Можеш да правиш това, което обичаш, както обичаш, без някой да определя правилата. Начина, по който те провокират да се учиш и да достигаш на места, за които дори не си и мечтал. Не на последно място е и връзката, която правиш с планината и природата.

А кое вдига адреналина ти най-много?
Страхът! Има ли страх – има и адреналин, има ли адреналин – има пристрастяване! За мен лично адреналинът се вдига най-много от това да пуснеш някоя брутална линия от върха или да направиш някой нов и труден трик. Чувстваш се неописуемо, удовлетворен от постигнатото и най-често ти треперят краката в края на ръна.

Любими места за каране?
Витоша, Картала, Рилските езера, Мальовица и др.

Виж интервюто на Пепо и какво той разказа за зимните спортове.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *