Следпразничен детокс

Зареди наново!

0 коментара Сподели:

Подозираме, че леко си препил през последните 10-20 дни. Подозираме също, че след празничната еуфория си отново в сивия офис или на монотонната работа и искрено се замисляш дали едно пъхане в комина ще те превърне в новия Дядо Мраз, или ще сложи край на мъките ти веднъж завинаги. И преди тотално да си се отчаял, съвсем сериозно ти казваме, че има как да превърнеш януари от най-кофти месеца в годината в нещо, което не само ще ти донесе усмивки, но и ще ти помогне да започнеш на чисто, ама буквално. За целта се искат щипка желание, малко пресни цитруси и около 200 мл свободно време. Рецептата е от нас, а останалото си зависи от теб. Пробвай и ще черпиш после.

ТЯЛОТО
Започваме от него и няма как да ни убедиш, че след декемврийската диета на пържоли и домашна ракия се чувстваш ок. Тялото ти има нужда от пречистване и ние много добре знаем това, ето защо ти предлагаме рецепта, стара колкото света. Джинджифиловите шотове са нещо, което ще раздвижи имунната ти система, ще даде едно рамо на метаболизма ти и ще те освежи доста ефикасно. Имаш нужда единствено от една ябълка, около 4 см джинджифил за няколко шота и от добра сокоизстисквачка. Към получената течност можеш да добавиш и щипка куркума за пикантност, а останалото са малко смелост и глътки на екс!

ДВИЖЕНИЕТО
Ще трябва да се раздвижиш, ако искаш да започнеш годината добре. Ако сутрешният джогинг и силовите тренировки ти идват прекалено много, те съветваме да избереш планината. През всички сезони тя е перфектният начин да напомниш на всяко мускулче по тялото си, че съществува, и да дадеш на дробовете си необходимата им доза кислород. Релаксът за ума пък е допълнителен бонус, който няма да ти е излишен, така че една раница, малко запаси, добра екипировка и си там.

ПЪТУВАНЕТО
Според Марк Твен „пътуването е фатално за предразсъдъците, тесногръдието и ограничения мироглед“. Сещаш се накъде бием. Да пътуваш е единственото нещо, което може да те извади от кръговрата на ежедневието и буквално да те премести както физически, така и духовно, ако си зациклил на немного приветливо място. Също така, ако си обещаеш да пътуваш повече през новата година, има реална опасност да срещнеш свежи хора, да прекараш невероятно, да си причиниш някое приключение и да си с една загадъчна и необяснима усмивка в следващите няколко месеца. Затова не му мисли. Отваряй картата и действай!

ОБЩУВАНЕТО
Общуването е нещото, което винаги си мислиш, че владееш до съвършенство, особено когато те викат в офиса на шефа. През януари обаче нещата не взеха много добър обрат и сега се оказваш с една идея по-малко приятели и с доста идеи повече шоколад и романтични филми, отколкото се нуждаеш за старта на годината. Ако си без интимна половинка, именно сега е идеалният момент да завържеш нови запознанства и да не му мислиш много. Нова година – нов късмет! Общувай смело и със сигурност ще го докараш до положителен финал и доста нови другарчета.

НОВОТО
Има статистика, че колкото повече хората остаряват, толкова повече спират да опитват нови неща, което си е пагубно откъдето и да го погледнем. Ако си направиш строен и кратък план, че всеки месец ще правиш нещо, което не си опитвал досега, ти гарантираме, че в края на годината ще си друг човек. Опитай нова храна, нов маршрут за работата сутрин, качи се на водно колело, рикша или просто пробвай езда, пилатес, медитация или каквото ти хрумне. Новото винаги е по-добро от старото, а рутината ще отстъпи място на вдъхновението и забавните случки. Обещаваме!

ЦЕЛУВАНЕТО
Значи, ако не си обичахме толкова работата, това щеше да е нещото, за което да кандидатстваме постоянно. Професия целувач не знаем дали съществува, но ако я има, я искаме на мига. Целувката е едно от най-специалните физически действия и ние сме й верни фенове още от праисторически времена. При нея има доказани ползи за дихателната система, учестява се дишането и се прочистват дробовете, които започват по-бързо да изпълняват функциите си. Интересен е и фактът, че почитателите на целувките по-рядко посещават зъболекар, защото целуването спомага да се поддържа оптимално равнище на киселинност в устата, което пък предпазва зъбите от кариеси. Според някои изследвания целувките укрепват и имунитета. Така че повече целувки, по-щастливо и здраво начало.

СЪЗДАВАНЕТО
Удоволствието да създадеш нещичко, дори и малко, е най-прекият път към много ендорфин в мозъка и пълно удоволствие за сетивата. Ако си решил да превръщаш януари в празник и да си направиш духовен детокс, то това е най-лесният начин. Измисли си три неща, които лесно и без усилие можеш да създадеш този месец, и действай. Дали ще боядисаш вратата в хола, или ще си направиш тефтер с нестандартна корица, си е лично твоя работа, важното е резултатът да е видим, а ти да си горд създател.

За финал ти казваме, да не се цупиш много-много, а да пробваш горната план-програма. Ако не работи, ти връщаме парите!

Ако не си фен на детокса, но все пак искаш да опиташ по-здравословно през 2016 – то направи си здравословно шоколадово смути без шоколад

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *