Януари – този вечен понеделник

Новата година се събужда кисела, все още пияна, но с ясното съзнание, че е време да се вземе в ръце...

0 коментара Сподели:
Януари - този вечен понеделник

Декемврийските празници са бохемското щастие, за което всеки копнее в края на годината.

Те са като онзи петък, за който си блъскал цяла седмица. След безграничното ядене, пиене, обикаляне на заведения и прекаляване с алкохол, шопинг, цигари и недоспиване на вратата се задава умърлушен, недоспал, леко дразнещ и очакващ обещания Януари. Покани го вкъщи, направи две кафета, усмихни го и създай едно велико начало на новата година.

Сигурно все някога си си набелязвал поне 1-2 неща, които искаш да започнеш през следващите 366 дни.

Може и да си от тези, които правят цели списъци. Вероятно искаш да проявиш воля и да направиш нещо с кривите черти от характера си, искаш да научиш някой език, да се запишеш на курс, да отслабнеш, да спреш да ядеш/пиеш/пушиш, да четеш повече, да пътуваш и какво ли още не. Декември изглежда безкраен и има силата да запрати всяко желание или неудобна мисъл в следващата година, която изглежда толкова далечна и нереална. Когато Януари се появи обаче…

Първи януари е един от най-особените дни.

Той е миг, мъглив момент, петно между едно безкрайно купонясване и голямото завръщане в реалния свят. Първи януари е денят, в който не можеш да свалиш пижамата си, събуждаш се, за да хапнеш и да изпиеш чаша вода, и после лягаш отново. Настъпването на новата година е толкова нереално, че се чудиш дали да не отложиш плановете. Ето какво. Недей!

Правиш тази нова промяна за себе си, не за съседката.

Излизането от комфортната зона е неудобно. Бягането от навиците е трудно. Волята може да бъде много нестабилна и дори липсваща, но помисли само какво ще бъде удоволствието, когато в края на следващата година ще бъдеш с няколко сбъднати мечти напред.

Денят и пространството, в което се случва нашето живеене, са моменти, които няма да се върнат. Хубаво е да ти писне от несбъдването на мечтите. Може би тогава най-накрая ще напълниш една раница с желание за приключения, спазени обещания и току-виж си покорил някой нов връх. Няма значение как изглежда твоят и какъв е моят.

Важното е, като сме най-отгоре, гледката да си струва.

Понякога лишенията и промяната имат гаден вкус, но пък после удовлетворението от изпълненото обещание ще бъде едно от най-смислените неща, които са се случили! Вярно е, че понякога след ваканцията ти трябват почивни дни, за да влезеш в темпото на делника, но просто се стегни, чакай следващите празници, но спри да мърмориш и просто между работата, ученето, задръстванията и сутрешните аларми започни да сбъдваш мечтите си. Стига си ментил себе си с фалшиви обещания! Пресегни се и докосни живота. Няма да те ухапе.

Време е да разбереш, че невинаги Вселената ти е виновна.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *