ПЕТ ЛЕСНИ НАЧИНА ДА УБИЕМ ВРАГА С ЛЪЖИЦА

Обезвреждане на злодеи от всякакъв калибър

0 коментара Сподели:

Няма човек на тая земя, който да е харесван от всички –тъжно и гадно, но факт. Хейтърите са навсякъде, няма измъкване. Някои ни завиждат, други  ги дразним, без дори да го осъзнаваме, на трети просто не им допадаме и това е. Остава ни само да се успокояваме с мисълта, че “ако нямаш врагове, значи нищо не си постигнал“. Проблем обаче възниква, когато трябва да живеем или работим с човек, с когото просто не можем да се траем. 

В такива моменти в главата ни се раждат какви ли не начини за елиминиране на дразнителя, кой от кой по-цветущи и брутални. Все пак обаче сме културни и възпитани люде и сме възпитани “да убиваме глупака с мълчание”.

И ако например религията ни учи да подадем другата буза, в историята има доста примери за това, как да забием на някой брадва в главата. То днес тези две решения се практически неприложими. С едното рискуваме да ни правят цял живот на глупаци, а с другото… да ни затворят в бяла стая с меки стени.

Затова е най-добре  да се научим да отстояваме напастта елегантно и тактично – помниш ли клипчето на The Spoon Killer, е, време ти е да се превърнеш в този демон.

КЛЮЧЪТ Е В ПОЗНАНИЕТО

Опознай врага. Това е най-важната част, но и най-трудната. Самата информация е лесна за събиране – живеем в ерата на Facebook и другите социални мрежи. Може буквално да разберем какво е закусвал вчера и с кого е спал преди три дни. Трудната част е да се опитаме да погледнем възможно най-обективно на ситуацията, защото, гледайки истината през нашето криво огледало, е възможно да не разберем, че и ние не сме най-хрисимите и също нараняваме.

Хората стават най-злобни, когато се чувстват наранени, самотни или предадени.

ВНЕДРЕТЕ СЕ В ПРИЯТЕЛСКИЯ МУ КРЪГ.

Ако той е злодеят, то ти бъди Том Круз. Приятелите са тези, които му дават енергия и идеи за това, как да ти навреди. Затова трябва да се опиташ да се внедриш там. Мисията е трудна, но не и невъзможна.

Нападателните хора се чувстват по-сигурни, когато са в група или имат публика. Останали без подкрепа, са доста по-отстъпчиви.

БЪДИ ПО-ДОБРАТА ВЕРСИЯ НА СЕБЕ СИ ЗА СЕБЕ СИ

Тук не става дума да се променяш спрямо нечии разбирания, защото никога няма да успееш. Трябва да се чувстваш добре, да се грижиш за себе си, да имаш нещо, което да обичаш да правиш. Ако си срамежлив и уплашен, ще предизвикаш още повече нападки срещу себе си. Жестоката истина е, че както в природата, така и в обществото слабите винаги са жертви. Бъди силен и уверен и скоро нападателят няма да има с какво да те нападне.

БЪДИ ДИРЕКТЕН, ЧЕСТНОСТТА ВИНАГИ ПЕЧЕЛИ

Идеята е да извадим вредителите на повърхността. Лицемерите и интригантите се чувстват най-добре и удобно в сянка. Определено не бива да се принизяваш на тяхното ниво. Изправи се лице в лице с проблема. Истината е, че ще боли, има реална опасност да загубиш нещо и със сигурност ще отнесеш негативи. Има хора, за които това поведение ще е нетипично и плашещо, но плюсовете са, че ще си тръгнеш с чиста съвест и облекчено сърце. Направил си най-важното нещо, което е помогнало на човечеството да оцелее през вековете – защитил си себе си.

ЧУВСТВОТО ЗА ХУМОР, ИРОНИЯТА И ПРЕМЕРЕНОСТТА СА НАЙ-СИЛНИТЕ ОРЪЖИЯ

Споменах в началото да убием врага, а не човека. Най-лесно е при директния сблъсък да започнем с обиди, нападки и обвинения. При този случай има три варианта, но при всички положения ще са ни матирали. Първо, ще слезем на неговото ниво и има голям шанс да ни победи, второ, ако е добър актьор, ще успее да се направи на жертва или действителност да е жертва и да се появи чувство на вина, което също е много кофти положение. Да кажеш истината в очите, без да драматизираш ситуацията и с малка доза ирония винаги е най-доброто.

Така де, горчилката на истината винаги се понася по-лесно с подсладителя на хумора.

Кой знае, може след това да станете приятели, вселената е необятна, човешките взаимоотношения също. Всъщност не е ли това истинският смисъл да убиеш врага си… е въпрос на гледна точка.

А виж какво да правиш, когато драмата е пълна и е… онлайн.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *