Сестра ми е моята крепост

Сестрите са много еднакво ДНК и още повече любов

0 коментара Сподели:

Бих написала нещо и за братята, но за съжаление си нямам брат. А братята са готини хора или поне изглеждат така във филмите, които съм гледала. Имам само една сестра и мога да ви кажа, че ми е напълно достатъчна. На кого му трябва повече от едно слънце? Ако имате повече от една сестра, то вие сте някакви мега луди късметлии, защото знаете какво е да съществува свят с повече от едно слънце. Сигурно ви е много, много топличко и усмихнато.

 

Сестрите са вълшебни хора, които имат способността да лекуват разбити сърца, да заличават двойки в бележника, да прикриват закъсненията ти по-умело и от своите и не на последно място – те винаги са там.

Къде е това там, ще попитате? Там е никъде и едновременно навсякъде. Там е отсрещното легло, блокът на две пресечки надолу по улицата, там е онази държава на хиляди километри, там е сърцето. Сестрите са винаги там, когато имаме нужда, а дори и когато не са ни никак нужни и ни дразнят до лудост.

СЕСТРИТЕ СА СТРАХОТНИ СПАРИНГ ПАРТНЬОРИ
Някога искало ли ви се е да разбиете носа на сестра си? Спокойно, напълно нормално е. Сестрите са един малък цирк, карат се, викат, бият се и се хващат за косите. Гонят се с китари и бухалки из апартамента, мразят се от Земята до Луната и обратно и се обиждат на „Ей, свиньо блатска!”.

Общо взето, сестрите са големи пичове и е хубаво, че се обичат прекалено много, за да си посегнат с нож, докато спят.

СЕСТРИТЕ СА ГАРДЕРОБЪТ КЪМ НАРНИЯ
Мъчно ми е за хората, които си нямат сестра. Чудя се чии ли дрехи крадат? Чия спирала ползват? С чий парфюм се пръскат? Всички, които имат по-голяма сестра, знаят много добре, че всички притежания на кака са по-яки и много по-желани. А каките с по-малки сестрички знаят какво е да искаш да сложиш парола на гардероба си.

СЕСТРИТЕ СА СРОДНИТЕ НИ ДУШИ
Те знаят откъде идваме и накъде сме се запътили. Знаят от какво ни боли най-много и от какво се страхуваме. Знаят към какво сме алергични, знаят, че никога не можем да си отворим бутилката с вода и затова винаги ги правят вместо нас.

СЕСТРИТЕ СА НИ НУЖНИ
Сестрите са ни нужни, за да има върху кого да правим експериментални прически. Нужни са ни, за да има с кого да си разделим шоколадовото яйце и след това да си поплачем, защото просто ни се реве. Нужни са ни, за да има кой да ни дразни и да ни научи да си връзваме обувките. Нужни са ни, за да има на кого да се смеем, на кого да правим гадни забележки и на кого да подадем ръка.

Ако имате сестри, благодарете им, че съществуват. Някои хора се раждат цели, а други идват на няколко пъти – сестра по сестра. Да, ние сме отделни личности, но душите ни няма как да са цели една без друга.

Виж кои са най-шантавите човешки страхове.

Последвай ни в Инстаграм за ежедневно вдъхновение.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *