Под един покрив

Няколко мита за голямата стъпка да заживееш с гаджето

0 коментара Сподели:
Под един покрив

Винаги съм вярвала, че майка ми и баба ми имат сериозни причини да се изприщват при всеки намек за съвместно съжителство между мен и любимото ми момче. Така де – все пак и двете живеят с мъже и би трябвало да знаят за какво говорят, нали? Това бяха достатъчно здрави спирачки за колелото на любовния ми живот, но по някое време от много любов накладките му взеха че се износиха… и го пуснах да се носи по инерция напред. Като журналист не мога да не споделя шокиращите последствия от опита си, така че сега следва пълен списък на всички митове и легенди за това, какво е да живееш с гаджето.

Гащи и чорапи навсякъде

Всеки, който е влизал в ергенска квартира, е виждал какво един средностатистически мъж използва за гардероб – всичко. Столове, маси, врати, пода, естествено – всяка свободна повърхност е покрита с чорапи, дънки, ризи, тениски и т.н. Оказа се, че представителите на силния пол си имат съвсем логично обяснение на това явление – когато облечеш нещо само един път, но все още не чувстваш, че то е за пране, а в същото време не можеш и да го върнеш в гардероба, защото вече не е съвсем чисто… просто го мяташ на някое удобно място. И го обличаш отново на следващия ден.

И дрехите се натрупват, но това не е хаос… освен в главата на милата дама, която вече обитава същото жилище.

Има решение – всъщност изобщо не е трудно да убедиш мъжа, когото обичаш, да използва само един стол за закачалка на облеклото. Виж, това да озаптиш приятелката си, изпаднала в истерия от бъркотията, която заварва, след като си пробвал половината си дрехи, но нищо не ти се е сторило достатъчно подходящо за вечеря с шефа, вече не е толкова просто… ама помоли някой мъж за съвет, аз не мога да ти помогна.

Готината мацка става домакиня

Това май е най-големият страх на родителите (ако изобщо взимат отношение за решенията ви… има шанс да сте извадили късмета да са ви оставили да си чупите главата, колкото си искате), но и на него съм му намерила корените. Преди години младите са скоквали да живеят заедно направо от семейното огнище, а там кой се е стараел юнакът да има топло ядене и чиста къща? Мама, разбира се. Дори да предположим, че и днес има такива екземпляри (и от двата пола!!!), които търсят заместник на родителското тяло, за да може да се грижи за тях, силно се надявам ти да не си попаднал на такъв. В общия случай и двамата вече са се научили да се оправят сами, затова най-логичното продължение е да действат в екип занапред. Можеш да си представиш колко забавно е готвенето, чистенето и простирането с другар само след като си го изпробвал, но притесненията ти поне веднага мога да успокоя – ако човекът до теб е свестен (а той сигурно е, щом си се навил да живееш с него), те очаква облекчение, а не наръч нови задължения. Можеш да предадеш на баба си.

Бързо ще си омръзнете

Виж… ако имаш съмнения, че половинката ти ще ти омръзне, че отношенията ви ще станат банални и че ще загубите страстта помежду си – какво изобщо правиш с този човек? Любовта става по-силна със задълбочаването си, а не с мимолетните срещи, на които можеш да хванеш само готините страни на някого. Привързваш се истински именно към онези негови ръбове, които откриваш, като му гледаш физиономията рано сутрин, докато още не си е изпил кафето, и късно вечер,

когато търсиш отчаяно отворен магазин, за да му купиш нещо сладко, че иначе ще мрънка до откат.

Колкото до тръпката – зависи изцяло от вас дали ще я запазите. Ако не ви се занимава… и да живеете заедно, и още да ходите по срещи след тригодишна връзка, нямате шанс. Моят съвет е да се развивате – със стоене на едно място никой доникъде не е стигнал. Махайте спирачките на колелото и се пазете един друг – никак не е сигурно, но приключението е гарантирано.

А може би единственото важно е да намериш същия изрод като теб.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *