СЪБУДИ СЕ, ПЕПЕЛЯШКЕ! ИЗПУСКАШ МЕТРОТО

Имало едно време... дебели чичковци с Q7-ци, тунинговани феи и българската Пепеляшка, която сама е поработила за своята приказка

0 коментара Сподели:

Всички се сещаме за онази история, в която секси мацка ти се усмихва на бензиностанцията от Q7-ица, а сутринта я виждаш как брои стотинките в 111, за да си купи билетче до вкъщи в Люлин. Или за онази госпожица, която теглила нечуван кредит, за да си вземе личен солариум и да си го сложи в панелката в Дружба. Всъщност тези истории не са плод на градски митове и легенди, а реална действителност, която е известна от прастари времена, само дето сега схемата малко се е посменила. Вместо каляски и тикви съвременните градски феи обичат лъскави возила с минимум трицифрено число на конете, а вместо зелени жаби целуват дебели чичковци, за да им се получат нещата. Това не би било толкова скандално или интересно, ако живеехме във времето, когато Ричърд Гиър направи от Джулия Робъртс хубава жена, но днес направо е като загадката на Хеопсовата пирамида защо въпросните принцеси и пепеляшки продължават да правят това. Та вече има интернет! Дори и Google знае, че тези истории, в които има пръст не добрата орисница, а евтините (или скъпите, ама то все тая) хотели и меркантилните желания, не завършват със „заживели честити, дълго и щастливо“. Въпреки всичко явно приказката някъде след началото леко се е поомотала и не е достигнала в най-автентичния си вид до наши дни, затова сме длъжни да ти я преразкажем, а към финала да ти припомним, че има и други начини мечтите да се сбъдват. Като по магия!

ЗАВРЪЗКАТА
Сещаш ли се как баща ти (мъдрият владетел на огромното ви кралство, простиращо се след спирката на 102 в Овча купел чак до величествените полета на Околовръстното) един ден решил да направи голям пир по случай твоето кръщение, но неволно забравил да покани най-киселата магьосница през девет планини в десета и през три квартала в четвърти. Партито вървяло супер, но не щеш ли тя влетяла възмутено в залата и размахала жезъла си, като те проклела да спиш сто години и само целувката на истинската любов да може да те събуди. Всички съседи и приятели по масите толкова се стреснали, че започнали масово да си поръчват таксита, а ти да плачеш неистово, като дори и пластмасовите играчки от Джъмбо не помагали, за да дойдеш на себе си.

ТУНИНГЪТ

Докато порастваш, гадната прокоба продължава да не ти излиза от съзнанието и ти решаваш, че истинската любов ще дойде само ако се погрижиш за себе си. Така де, тръгваш да я търсиш, преди да те е намерило кофти проклятието.

Идеалът ти за красота обаче се е изгубил някъде между рекламите на телевизия Планета и приятелките на Гала от „На кафе“ и затова решаваш, че е най-удачно да положиш собствени усилия, за да си намериш богат и по възможност неженен принц.

И започваш: скули, нос, дупе, гърди, устни. Кралят и кралицата (вашите) също са загрижени за здравето ти и за опасността от проклятието и усилено те подкрепят в начинанията, като по стара традиция от незапомнени времена ти подаряват първата операция за 18-ия рожден ден. Здравната ти книжка започва да прилича на паспорт с печати от туристически дестинации, а кръвните ти изследвания – на Менделеевата таблица, но няма значение, защото приказката изисква да положиш всички усилия, за да срещнеш този, който ще те измъкне от стогодишния сън (и евентуално от Овча купел).

ЗАМЪКЪТ
Въпреки усилията и тунинга обаче нещата рязко се забавят.

Тъй като не можеш да прецениш кой точно ще е принцът със спешъл целувката, започваш да караш наред. Ориентираш се по замъка (естествено) и по каляската, защото това са основните показатели, че принцът е принц на място, а не фейк шофьор на някоя кралска особа.

Бояна, Драгалевци, Малките пет, Свети влас, Банкя, Лозенец, Слънчев бряг. Замъците се сменят, целувките далеч излизат от контрол, каляските всяка вечер са различни, но нещо куца и ти все още нито си избягала от проклятието, нито са те давали „по телевизията“, което за принцеса на твоята възраст си е жив провал. През цялата ти кариера на тунингована приказна героиня също така обаче не те напуска и усещането, че май пътят, който си избрала, не те води към щастливия финал.

ФИНАЛЪТ
Нервно потропваш с крак и чакаш резултатите от изпита. Сутринта за малко не си изпусна метрото. Софийският университет – химия. Това си решила да учиш, за да разгадаеш какво, да му се не види, може да кара умно и красиво момиче да спи сто години и да прави толкова глупости преди това. Събудила си се. Навреме, защото приказките винаги завършват щастливо. Осъзнала си също, че пепеляшките в реалния живот нямат нужда от добре облечен принц със съмнителен бизнес, за да се возят в скъпи каляски и да знаят състава на хиалуроновата киселина. Решила си да смениш пътеката и… време беше.

Цветелина Мавродиева от гр. Белица, на 23 години, завършва с пълно отличие „Аеронавтика и астронавтика“ в един от най-престижните университети в Англия – Саутхемптън. След три месеца стаж в DC White Consulting Engineers и едномесечен стаж в Lufthansa Technik, тя сбъдва най-голямата си мечта и става инженер във Формула 1, като част от екипа на „Ред Бул“. Така нашето момиче не само ще има криле, но и ще работи с най-великия принц/инженер във Формула 1 – Ейдриън Нюи.

Българската Пепеляшка не само се е возила в метро, но и знае как работи то до последното болтче, а днес има честта да е заобиколена от най-скъпите и бързи каляски в света. И всичко това само защото сама е поработила за своята приказка. Без тунинг, без чичко с Q7-ица и без жаби за целуване.

Think about this!

Не робувай на нечии разбирания за гениалност. Oткрий своята.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *