ЗАЩО ОТКАЗВАМ ДА СЪМ ТИ \“МИЛОТО МОМЧЕ\“

Мъжката гледна точка за това, защо милите момчета са добра партия само на теория

0 коментара Сподели:

До момента, в който си стигнала до тази статийка, със сигурност си чела поне дузина именити и (за щастие) нетолкова именити феминацистки, тупайки се по гърдите колко по-способни или също толкова способни са представителките на твоя пол спрямо моя. И е вярно – досега сигурно си имаш собствени пари, кола, та дори и домашен любимец за „гушки и цунки“ (или както го наричате там). Накратко – самостоятелна си и нямаш нужда от „милия и вежлив мъж“, по който се захласват приятелките ти на по кафенце. И с право – никой почти вече не гледа с уважение момченцата, които ти държат вратата отворена, чакайки те да минеш с клюмнала опашка – опа, глава. Не ме разбирай погрешно – кефя се на кавалерството. Но колкото и стара класика да са малките жестове за жените, които уважаваме, има мярка. А премина ли тая мярка, ореолът ми на джентълмен над главата като нищо започва да заприличва на гумено чехълче 42-ри номер. Но все още жените ми ги хвалите „милите момчета“ – човек да ви се учуди. И въпреки „приятното“ потупване по гърба и снизходителни усмивки на дружките ти, някак си не ме привлича този иначе желан архетип мъж. И не е само защото така наричат повечето пичове, които главно виждаш да коментират колко е сладко и миловидно момичето в някой клип в Порн Хъб – все пак това са просто мили момчета и не можеш да им се сърдиш. Всъщност имам поне шест причини за теб да си търсиш „милото момче“ другаде. Като начало:

НЕ СЪМ И НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА БЪДА "ПРИНЦЪТ НА БЕЛИЯ КОН, МАКЛАРЪН, АСТЪН МАРТИН И Т.Н."
Нека отбележа нещо – това, че не преследваш илюзорна фантазия за това, как половинката ти би изглеждала, не е правене на компромис. Но знай, че ще имаш човек до себе си.

Знам, че нищо няма да бие представата за най-прекрасния и подходящ пич, дето все си изпуска метрото и не може да се срещнете на правилното място – това ми е ясно. Но остави човека, дето те е канил поне десет пъти навън, да покаже, че е повече от недостатъците си.

А ако тоя човек съм аз, шансът да ти скрия шапката (заедно с половината облекло) е повече от реален. Пък и да не се лъжем.

"МИЛОТО МОМЧЕ" НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДЕ С ТЕБ НА СУТРИНТА
Вярно, вероятно пичът е офейкал за работа да изкарва не-знам-си-колко-си-там хиляди за работа, за която няма и да разбереш в какво се състои. Но ако не се върне вечерта? Честно, говорил съм с подобни типове и докато не стигнеш обидно високите стандарти, които е причислил на бъдещата си съпруга, няма да я бъде между вас. Но за мен ключовата дума тук беше:

СЪПРУГА – "МИЛИТЕ МОМЧЕТА" ДРУГО НЕ ТЪРСЯТ
Именно. Ако искаш вярвай, но „милото ти момченце“ е гледал повече романтични комедии и вярва повече в „истинската любов“ от теб. Докато ти си била на среща с пичове, които са ти били единствената алтернатива освен скуката и си се отегчавала от Гошо от работа, той е седял на бюрцето си и е мечтаел как иска само да се прибере при любящото си, девствено преди него, готвещо по-добре от мама и оня странен шеф с татуировките, момиче. Момиче, което не си е занижавало стандартите, имайки вземане-даване със задници, и което ще седи по цял ден вкъщи, чакащо момента, в който той се прибере за да прави 30-секундна сладка любов с нея. А ако си мислиш, че можеш да си намериш „мил“ небачкатор, съжалявам.

"МИЛИТЕ МОМЧЕТА" СИ ОБИЧАТ КАРИЕРИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКО
И независимо колко много ставаш за повод за гордост пред момчетата му – ти не си заплатата му или удовлетвореното му чувство за дълг. „Милите момчета“ изпълняват нареждания от невръстна възраст, затова бас хващам, че най-отдадената му връзка ще е с шефа му, който „не иска да разочарова“. Той все още ще те обича, но защо да си дава зор за нещо, което е вече влюбено в него. Шефът му е този, който е вечно недоволен от него – а това е качеството, което „милите момчета“ обожават. Но все пак:

"МИЛИТЕ МОМЧЕТА" ИСКАТ ПЕРФЕКТНИ МОМИЧЕТА
А ако някой наистина го изиска от теб – просто му отвърни със среден пръст или десен прав. Защото по същия начин, по който си търсиш „милото момче“, то търси перфектното момиче.

Мило, стегнато, невинно и същевременно готово на всичко извратено, дето са виждали да прави любимата си порнозвезда – но само с него, щото иначе е мръсница и не я иска.

Честно казано, аз (и, надявам се, поне няколко трезво мислещи мъже) не интересувам от сексуалното ти минало – или поне по този начин. Би ми харесало да разбера за това, какво ти се е случвало в спалнята (и не само), за да мога да ти разкажа и аз какви съм ги вършил, а това е и забавната част. „Милото момче“ е твърде мил, за да ти каже, че не си единствената, но ще очаква да ти е първият. На мен, честно, не ми пука особено. Но най-важната ми причина да не съм ти „милото момче“ е, че

НЕ СЪМ ЛЕПКА – НЕ ИСКАМ И ДА БЪДА
Вярно, на всеки му се е случвало да си проверява телефона през минута, за да види дали са ти отговорили на съобщението, знаейки отговора. Случвало се е с дни, даже седмици (дотогава май е трябвало да се досетя, де).

Но за мен силата на един мъж в едни взаимоотношения е способността да се отдалечиш от него.

Не копирам Де Ниро в "Жега", който може да избяга от всичко за 15 секунди, но понякога или спираш разговора достатъчно рано, за да си интересен, или оставаш достатъчно дълго, за да си поредната играчка. Не е като да не харесвам да ти пиша, че ми липсваш, докато чакам светофара, но от „милото момче“ очаквай нещо от сорта на изненадващо „КЪДЕ СИ?!?“ в десет вечерта.

Така че зарежи проектогаджетата и се пусни по течението. И все пак не забравяй да проверяваш дали нямаш пропуснато обикване.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *