НАШИ МОМЧЕТА: THE FOREIGNERS

Фарис Аббас и Сандро Арабян за началото, родната сцена и проекта Midnight Society

0 коментара Сподели:

The Foreigners е родно DJ дуо, обединяващо Фарис Аббас – с българско-сирийски, и Сандро Арабян – с българско-арменски произход. Това са думите, с които младите талантливи момчета са представени и в beatport, където те стояха близо месец в топ 100 с ремикса на Ali Love – Emperor. Прочети как стигнаха дотам и разбери накъде са се устремили.

Как и кoгa започна всичко за вас?
Фарис: Всичко започна през 2011-а, когато всеки от нас се зарибяваше да пуска. Имахме доста общи приятели и се засичахме по разни партита. От приказка на приказка се оказа, че имаме сходен вкус за музика и общи идеи. Не закъсня и първият ни импровизиран b2b, който продължи цели 8 часа, след които бяхме сигурни, че ще сме дует проект.
 
Сега по колко време пускате и въобще как се развиват нещата около вас?
Сандро: Ха-ха. Случвало се е да се доближим до това време.  
Фарис: За съжаление сцената у нас е малко изкривена и в заведенията, в които пускаме, се изисква да спазваш някаква цензура. Това, към което се стремим в момента, е да намерим истинското си „аз“, звученето, което ни вълнува, и да запазим автентичността на това, което искаме да правим.
Сандро: Затова и стартирахме нашия проект Midnight Society.


Разкажете ни за него… вече мина първото ви парти?
Фарис: За този проект си говорим от доста време, но в последните няколко месеца усетихме, че сега е времето да действаме. Всеизвестно е, че у нас хората винаги се делят на групи, това се случва и при феновете на електронна музика. Едните са крайните техно фенове, а другите – тези, които, ако няма вокалче в парчето, то не им харесва.

Нашата основна идея е да обединим тези хора, да създадем платформа, която се цели в златната среда.

Такава е и музикалната линия, която следваме. Търсим баланса във всяка отношение. В Midnight Society, искаме да слеем музиката и с други изкуства, например визуални. На първото ни издание работихме с едни много готини, свежи млади хора от организацията „ММУУЗЗАА“, които трансформират пространства, декорират, рисуват имат доста проекти.    
Сандро: Не искаме да сме поредното парти, което се случва в петък и събота, искаме да покажем повече дълбочина и да превърнем всичко в едно пълноценно изживяване.

Вашата музикална линия може да се усети най-вече в продукцията ви… Разкажете за работата си в студиото.
Фарис: Когато преди три години си говорехме за продуциране, на Сандро му се струваше абсолютно невъзможно.
Сандро: Да, да. Това ми звучеше като една непостижима мечта. Но се заинатихме и ето че се случи.
Фарис: Тогава много ни помогна DJ Lion. Със съвети, а и впоследствие издаде първите ни два трака в компилация за неговия лейбъл Patent Skillz.
Сандро: Иначе музикалната ни линия се сменяше доста във времето. Първото ни парче беше с акапела на No Diggity, което беше вид представяне. Оттам нататък всяко парче звучеше по-сериозно, по-дълбоко и зряло. Продукцията е нашият най-голям приоритет, в близко бъдеще искаме да развием и лайв сет.

В повечето back2back сетове артистите се допълват, така ли е и при вас?
Фарис: Различни сме и аз също мисля, че това е по-добрият вариант. Аз съм сериозен фен на progressive, deep house звученето още от времето на Deep Dish и компилацията Toronto Global Underground и Hernan със South America.
Сандро: Аз съм по-скоро повлиян от Carl Cox и по-твърдичките неща, но определено комбинацията от тези линии между нас се получава доста интересна и балансирана. 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *