Нова година, нов късмет

Ако вярваш в предновогодишните обещания, вероятно вярваш и в еднорози

0 коментара Сподели:
Нова година, нов късмет

Хо-хо-хоу! Това обикновено чуват малките деца, когато белобрадият старец се опитва да пъхне дупето си през комина.

Ако и ти го чуваш обаче, това е намек за всички онези 135 04677 пъти, когато Дядо Мраз а.к.а. Коледа е доловил поредното ти гръмко обещание, започващо с „от утре ще…“. Както всички знаем, тези обещания никога не се случват на практика, а усещането след всеки понеделник, в който диетата ти се проваля с гръм и трясък, е сравнимо с дращенето на котешки нокти по стъкло. Крайно кофти.

Ето защо като добри джуджета на онзи с червеното костюмче ти предлагаме селекция на най-непрактичните обещания,

които да не си причиняваш през следващите 365 дни, а за всичко, което трябва да… виж по-долу!

ОТ УТРЕ ЩЕ СЕ ХРАНЯ ЗДРАВОСЛОВНО, ЩЕ ТИЧАМ, ЩЕ ХОДЯ ПЕША И ЩЕ ДРЪН-ДРЪН, БЛЯ-БЛЯ…

Добре, какво ти става?! Всяка година едно и също… За пореден път си отхапа огромно парче от новогодишната торта и застана зад елхата, за да не може никой да вижда как със затворени очи призоваваш всички коледни феи, елфи, джуджета и елени да убият с вилица онези пет килограма, които ти тровят живота вече цяла година. Супер уверен се заричаш, че от първи януари ще се превърнеш в Роки – минимум, и ще ставаш два часа по-рано, за да правиш кросче около блока и да изпиваш две-три сурови яйца с яростни възгласи „ура“.

Еми как да ти го кажем… Няма да стане!

И ние, и ти го знаем, затова най-добре не се самонаказвай. По-добрият вариант е да си доядеш тортата и да откриеш най-стимулиращото хоби, което, освен че ще те срещне с нови хора, ще помогне на тялото ти да се почувства обичано и да се раздвижи, а всичко останало само ще си дойде на мястото. Избутвайки те към тълпата на балкона, точно преди 12, те подканяме и да потърсиш своята сродна душа, защото, както знаем, любовта сваля всичко, като започва с дрехи и килограми, така че… Нова година, нова половинка! Търси!

ОТ УТРЕ… МАМА, ТАТИ, ПРИЯТЕЛКАТА И ЧИЧО ВАСКО…

Всяка година, умилен от семейни банкети, осъзнаваш колко прекрасни същества имаш до себе си (особено когато ти подариха онази почивка до Ново село, където те ухапа онова вампирясало зайче, което после се оказа, че имало бяс и т.н., но…) и това те кара да си обе­щаеш, че ще им отделяш повече внимание през следващите 12 месеца. Всичко е чудесно, докато някъде към края на януари, след на чичо ти Иван, Васко и Йончо имените дни, нещата рЕзко ти писват. Спираш да вдигаш на майка си след десетото позвъняване, в което те пита дали си закусвала и дали я изхвърли онази кожената пола, че ще ти замръзне… онова. Намеренията са хубаво нещо, но когато не са прекалено висока летва. Сега се спри, помисли си хубаво и си кажи, че веднъж седмично ще вечеряш с вашите, а при баба на село ще се отбиваш поне един път месечно. Това е достатъчно, за да са щастливи всички, а ти да не си на прага на нервна криза и с десет валериана в кафето сутрин.

Домашната лютеничка от усилието пък е бонус, така че споко.

НОВА ГОДИНА – НОВА РАБОТА – НОВ КЪСМЕТ

Казваш си, че вече няма да оставяш да ти се качват на главата и ще си кажеш всичко на шефката, която ти вика много, а пари ти дава малко. Също така няма да взимаш работа за къщи и ще си искаш бонус за прекараните събота и неделя в офиса. Мхм… добре. Напомняме ти го, когато ни се обаждаш в 11 вечерта и със сълзи на очи ни казваш как току-що си се прибрал от работа, а тепърва те чакат три папки и пет кашона с документи за утре. Найс, а? Еми не! Тук ще бъдем категорични и ще изпратим Рудолф да ти нарита безхарактерното задниче, защото всеки трябва да пази достойнството си и това трябва да ти е задача номер едно. Ако нещата продължават – просто напусни, а ако има шанс към подобрение, си кажи всичко, което ти тежи, преди и новата година да изтече. Светът е голям, работа дебне отвсякъде, така че усмихни се и нека силата бъде с теб!

ПЪТУВАНИЯТА

Хайде признай си, колко пъти след онова безпаметно море си обеща, че ще си причиняваш това всеки месец?! А колко пъти действително си го причини?! И ние така си помислихме. Ето защо не можем да разберем как навръх празника пак си обещаваш същото, вместо директно да действаш?!

Панелката в „Дружба“, евтиното вино и речта на президента по всички канали не са ти представата за фън?! Еми тръгвай тогава!

С обещания спомени не се правят, така че просто се обади на обичайните заподозрени и нататък си знаете. Както се сещаш, Нова година се прекарва най-добре до онази отбивка на магистралата, в която се озовахте към 12 без 2, защото ви се пикаеше безумно, а най-сладкото шампанско отново го пи там в онези пластмасови чашки. И да помним, че мезето беше бонус и се казваше вафла „Боровец“ плюс малко русенско варено.

ОТ УТРЕ ЩЕ ТЕ… СРЕЩНА!

Това по-скоро не си го обещаваш, а си го пожелаваш. Всяка Нова година. Пак и пак… и пак. Искаш нова любов. Е да де, ама всички искаме, така че има няколко неща, които може да направиш, за да се улес­ниш максимално. Самоуважението е думата, която ще те тикне към прогрес на любовния фронт. Ако Гошко ти вика „ма“ всеки път, когато си му направила салата, а Марийка ти се цупи, защото пак не си я завел в мола, знаеш какво да правиш! Обичай себе си и търси това, което наистина заслужаваш, ама не само по Нова година, а през цялата година и всяка година. Това е пътят, които ще те заведе при някой, който те цени и уважава, защото просто и ти самият го правиш за себе си. Лесно е и друго няма.

За финал се покриваме с брокат от горе до долу, пълним чорапа с бонбони, теглим късмета от баницата

и ти казваме, че януари като всяко начало е труден, но само от теб зависи да си го направиш лачен, и то с правилните намерения. Прецени си възможностите, облечи ги в пожелания и обещания и гледай какво ще стане. Както се казва: new day, new way…

MAKE A WISH, АГЕНТЧЕ! НИЕ СМЕ С ТЕБ!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *