DJS AT SCHOOL: GARO

Garo за обучението си в Берлин, теорията и практиката на музиката

0 коментара Сподели:

След като нашият хубавец Garo изкара няколко месеца обучение в Берлин, той се чувства по-мотивиран и музикално по-зрял от всякога. Това си личи от тур датите и локациите, в които пуска напоследък. „Който учи, ще сполучи“ – true story.

Разкажи ни за твоето обучение в Берлин?
Изкарах осеммесечен курс в SAE Berlin със специалност Electronic music production и Нome studio recording – всеки по 4 месеца. Базата, която предлага кампусът, е страхотна и ти дава възможност да приложиш на практика цялата теория за музицирането.

Какво изучавахте в различните класове?
В началните часове изучавах­ме история на електронната музиката и нейното развитие през годините. Практиката ни беше на един 68-канален аналогов миксер, изключително рядък модел. 

Изучавахме как всеки един звук се възприема от слуха – неща, за които никога не съм се замислял.


С течение на времето се върнахме в наши дни и започнахме обучение и работа с програми като Logic, Ableton, Pro Tools… в някои от най-яките дигитални студиа въобще. Лекторът ни беше не-човек… Италианец, dj… много е в час и освен това се държеше много френдли с нас – дори излизахме по клубове заедно. Доставяше ми супер удоволствие да ходя на училище.

Какво реално ти даде това обучение?
Отвориха ми се очите и най-вече ушите за доста неща. Запознах се с много талантливи хора от цял свят. След като завърших, с няколко колеги създадохме дигитален лейбъл и така научих нещо повече за музикалния бизнес. Вече от две години съм тук и съм супер щастлив. През това време пусках в повечето култови клубове на Берлин. Wilde Renate, Chalet, Griessmühle, Hoppetosse и много други. В Griessmühle пък всяка последна неделя имаме резиденция с Off the Record бандата и каним разни талантливи гост диджеи. На фестивала Meadows in The Mountains свирим за трета година, а там идват много чужди артисти, продуценти и лейбъли, с които направих готини контакти, и сега са ми от полза.
Често се виждаме тук, в Берлин, и работим заедно върху проекти. Надявам се до края на годината да издам ep, има няколко неща, на които им трябва само малко мастеринг и са готови.
Чувствам се много по-зрял и мотивиран след курса.

Виж и какво ни разказа Lion.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *