БЪДИ МЛАД, СЪБИРАЙ ИСТОРИИ

Младостта е въпрос на отношение към живота

0 коментара Сподели:

Да си млад е свобода, несравнима с никоя друга. Свобода да си луд, безотговорен, да си хванеш пътя, да го изпуснеш, да намериш друг, да се чувстваш и държиш нелогично. Не дължиш обяснения. Ти просто си млад и това е твоят живот.

Ти си събирач на истории, а всяка от тях започва с една безразсъдна идея. Сега ми се иска да знаех някои неща, които научих в процеса на “младуване”, но не бих сменила нито една от ситуациите, в които съдбата ми даде урок. Да си млад е състояние на духа, познавам един млад на 63, в началото на юни тръгна на роуд трип – сега е в Швейцария. И не, не е богат. Просто е млад. 

Да си събирач на истории е голяма отговорност, това са историите, които ще разказваш на внуците си.

Днес размишляваме как се младее и кои са нещата, които ни се иска да знаехме на 20, като ти ги споменаваме без менторски тон, просто така, подхвърляме ти идеята.

ХВАНИ СИ ПЪТЯ
Буквално! Нищо не е по-вълнуващо от нови места и нови хора. Намери си другарче и обиколи Европа (поне), в крайна сметка живееш на Стария континент, той предлага всичко. Рим, Амстердам, Мадрид… Имаш проблем с парите? Направи го на стоп, с кемпер, запознавай се с хора… Всичко това ще те държи млад и вдъхновен.  

ЗАБЪРКАЙ СЕ В НЕПРИЯТНОСТИ
Говоря за онези моменти, в които знаеш, че нещо е лоша идея. Толкова лоша, че само мисълта за нея е вълнуваща. Никога не си сигурен какво може да се случи, само можеш да предполагаш. А предположенията често се подчиняват на страха и ни лишават от онези събития, които в крайна сметка осмислят живота. Не предполагай, опитай!

КРИВНИ ОТ ПЛАНА
Да си добър в планирането е чудесно качество… в работата ти.

Планираният личен живот е скучен личен живот.

Осмели се да кривнеш от плана, прави това, което ти се прави в момента. Откриваш най-добрите места града само тогава, когато кривнеш по някоя от малките му улички. Планът не крие изненади.  

ОСЪЗНАЙ СИЛАТА НА МЪЛЧАНИЕТО
Понякога наистина трябва да млъкнеш. С времето ще осъзнаеш колко голяма сила е мълчанието, в моментите, в които искаш да говориш и дори крещиш (във връзките също). Има причина да имаш две уши и само една уста, казваше баба ми…

НАПРАВИ НЕЩО, КОЕТО “НИКОГА НЕ БИ НАПРАВИЛ”
Веднъж каза, че не би скочил с парашут. Защо пък? Изкарай се от зоната си на комфорт, опитай нещо, което си отричал. Надскочи себе си, страха и се забавлявай… на ръба. А, да, и не казвай никога, защото казаното все ще успее да те застигне.

СЛУШАЙ И СИ ПРАВИ ИЗВОДИТЕ
Знам, че е досадно. Някой стои и ти обяснява за любовта, а идея си няма от твоите истории. Говори ти за здравословен живот, докато пуши цигара, обяснява ти какво би направил на твое място. Истината е, че в тези разговори ни отблъсква основно менторският тон, защото все пак ние всичко си знаем, но пък малко чужд опит, без повелителни изречения, с повече лични истории понякога върши работа.

ОТЪРВИ СЕ ОТ КОФТИ НАВИЦИТЕ
Едва ли е нужно да ти даваме цифри, що се отнася до вредата от тютюнопушенето. Знаеш си. Алкохолизмът пък е най-лошата любовница – разбил е толкова връзки и животи въобще. Ако можеш да се похвалиш с някой от тези вредни навици, отърви се от тях навреме. Ще си си благодарен.

ОК Е НЯКОЙ ДА НЕ ТЕ ХАРЕСВА
Да, би било чудесно всички да те харесват, но няма как да се случи. Приеми го. Истината е, че е абсолютно невъзможно както никога в живота си да не разстроиш някого, така и да не оплескаш нещата генерално в някои взаимоотношения. Колкото и предпазлив да си “да не обидиш” този и онзи, това ще се случва. Учи се да казваш извинявай и приемай чуждото нехаресване с усмивка.

ДРЪЖ НА ДУМАТА СИ
Прави това, което си казал, че ще направиш. Простичко. Или спазвай обещанията си, или просто не ги давай. Оказва се, че това качество е толкова голяма рядкост в днешно време, че става все по-ценно.

ОБИЧАЙ И СЕ ОСТАВИ ДА ТЕ ОБИЧАТ
Нищо не те държи млад по начина, по който го прави любовта. С времето ще осъзнаеш, че дори нещастните любови са те докарали до някакъв хепиенд или са те научили на нещо, което се е оказало решаващо впоследствие. В живота ти има много хора, които те обичат – остави ги да го правят и се дръж добре с тях – има защо.

СЛЕДВАЙ СОБСТВЕНИТЕ СИ СЪВЕТИ
Всеки, когото съм срещала в живота си, умее да дава съвети. Ти не си изключение. Само ако следваше собствените си съвети… би било чудесно. Често мислиш, че не знаеш какво да направиш, до момента, в който не погледнеш нещата отстрани (трудна работа).

 

В този ред на мисли SupraVit пуснаха SupraVit® Active таблетки с Coenzyme Q10, комплекс от витамини и минерали. SupraVit® Active съдържа и Коензим Q10, който е мощен енергиен активатор и антиоксидант, осигуряващ младост на клетките. Коензим Q10 субстанция, която е подобна на витамин и е задължителна за функционирането на тялото. Коензимът помага за конвертирането на храната в енергия. Човешкото тяло го произвежда до 20-годишна възраст, след което нивото му в организма започва да намалява.  Coenzyme Q10 може да откриете в по-големи количества в храни като меса, риба, но концентрацията не е достатъчна, затова е важно да бъде приеман в подходящата перорална форма. В много случаи допълнителният прием на коензим Q10 освен че те държи млад има и положителен ефект при така разпространенитеалергии, астма и аспираторни заболявания.

SupraVit® Active отговаря на изискванията за чисти витамини – без изкуствени аромати, оцветители, аспартам, крос замърсявания, добавена захар, нишесте, мая или млечни производни. Една таблетка дневно осигурява издръжливостта и силата, от която имаш нужда, когато живееш динамично и активно, точно както когато черпиш с пълни шепи от младостта. Активните съставки в една таблетка SupraVit® Active са Витамин С – 160 mg, Витамин В3 – 19,80 mg, Витамин Е – 16.50 mg, Витамин В 1 – 2,60 mg, Витамин В2 – 1,90 mg, Витамин В6 – 4,0 mg, Витамин В12 – 4,95 μg,Магнезий – 60 mg, Ниацин – 19.80 mg, Желязо – 2,70 mg, Цинк – 2.70 mg, Коензим Q 10 – 2,00 mg, Манган – 0,90 mg, Про Витамин А – 0,5 mg, Мед – 0,45mg, Фолат – 200 μg, Витамин D3 – 5,0μg.

Виж и кои са алтернативните варианти да се пребориш със стреса.

Тагове: младост Supravit
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *