5 събития за след работа: 18 – 22 март

Време за изкуство

0 коментара Сподели:

Събитията тази седмица са се подредили като по поръчка. Потапяме се в градските следработни часове, които случайно или не тази седмица са отредени за различните проявления на изкуството. Очакват ни интересни изложби, много театър, любим рожден ден… всичко това празнуваме цяла седмица. Кога и къде ще бъдем точно, чети тук.

АПАРТ – ОТКРИВАНЕ НА СОФИЙСКИ ТЕАТРАЛЕН САЛОН
Понеделник, 19 часа, Театър „Азарян“

Откриваме седмицата с документалния спектакъл „Апарт“. Вдъхновен от разкази и интервюта от сборника „Артисти със сребро в косите“. На сцената на Театър „Азарян“ ще видиш Антъни Пенев, Бориса Сарафова и други под режисурата на Илко Ганев и драматургията на Людмила Сланева. Любопитно начало на седмицата, което ще те настрои на арт вълната, която ще последва.

ИЗЛОЖБА *ПОСТ-Р* В БАР ПЕТЪК – 18/03 – 15/04/2019
Понеделник, 20 часа, Бар Петък

Понеделнишки се отправяме… към бар Петък. Този път привлечени от изложбата на Светослава Михайлова. На по питие ще се потопим в творческите ѝ търсения, експерименти и изследвания в областта на плакатното изкуство. Изложбата ще типредстави усещането иза плаката – артистичен, вибриращ, стоящ на страна от постерите, които ни зяпат по улиците на XXIвек, давещи с информация, но лишени от свежестта на художественото.

ПРОФИЛ: FESTIVE ОТ СОФИЯ ДО L A И ОБРАТНО
Сряда, 19 часа, кино „Култура“

Тази седмица в изданието на Профил ще се включат Максим Ешкенази и Александър Чобанов. На територията на кино „Култура“ ще си поговорим за адекватните форми на изкуството и правилната комуникация, как се отглежда аудитория и колко маркетингово мислене от Новото време може да „понесе” класическата музика от този и миналия век?

ОРИСИЯТА – ДИМИТЪР И НИКОЛА КАЗАКОВИ
Oт 21 март, галерия КО-ОП

В четвъртък отново е време за изложби, а този път отправяме поглед към българското изкуство от края на миналия век. Галерия „Ко-Оп“ ни кани на вълнуваща среща с неизлагани досега картини на художника Димитър Казаков – Нерон и пластики на неговия брат – Никола Казаков. Творби на Нерон са представяни в редица престижни галерии по целия свят, а че ще можем да се докоснем до гения на твореца и в София, е не само прекрасна възможност да се запознаем с творчеството на големите български майстори, но и истинско удоволствие. За първи път ще бъдат изложени и личните дневници на Димитър Казаков, водени при престоя му в Трявна.

ЯН ФАБР JAN FABRE. THERE IS NO ESCAPE FROM ART
От 22 март, 18.30 часа, Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство

Особено сме щастливи отвъзможността да се запознаемс изкуството на белгийския художник Ян Фабр – един от най-значимите визуални артисти на своето поколение. Изложбата „Не може да се избяга от изкуството“ в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство ще включва избрани произведения: пърформанс филм, рисунки, фотографии и скулптури, задаващи въпроси за идентичността на артиста и смисъла на изкуството. Автобиографичното и „изчезването чрез множество появявания“ са в основата на изложбата. За първи път тя обединява творби, отпращащи към историческата изложба и пърформанс в Лувъра.Истинско събитие за любопитните и жадни за изкуство градски души.

JASMINE 2ND BIRTHDAY: "BIRDS OF PARADISE"
Четвъртък, 21 часа, Jasmine Gastro Bar

Както и да го погледнем, четвъртък си е супер парти вечер, а тази седмица имаме и специален повод. Любимият гастро бар празнува своята втора годишнина, събирайки всички нощни и не само птици, които населяват градската джунгла. Ще ни потопи в своя коктейлен рай, който ще изпъстри среднощните ни преживявания за седмици напред.

Запознай се със Софи и Тъкър отвъд Sofi Tukker

Споделяме ти и три нови места в София и Пловдив със статуст must see

За останалите тайни на града последвай Instagram профила ни и спечели колекция класни български вина

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *