В София през уикенда: 15 – 17 март

Уикенд в града – по света и у нас

0 коментара Сподели:

Софийският уикенд този път е изпъстрен с всякакви любопитни събития от близо и далеч. Двата дни в града ще ни се сторят като пътешествие с различни кулинарни, музикални и светски вихрушки, които ще имат общ център. Започваме още от петък с много настроение, апетит и купонджийски дух. Къде ще бъдем, чети тук.

ТРАДИЦИИТЕ ОЖИВЯВАТ В СЕРДИКА ЦЕНТЪР!
Уикенда, от 10 часа, Serdika Center

Сердика Център посвещава целия уикенд на различни, традиционни и модерни занаяти. Ако се чудиш как да се разнообразиш в светлата част на деня, не се колебай да се отбиеш. На голямата Ротонда ще се съберат майстори занаятчии, които ще демонстрират атрактивно занаятите си. Разбира се, ще можеш да се включиш и ти – изработвайки бижута, керамика, текстил, аксесоари и много други различни красоти, а ние пък ще ти издадем, че от Сердика Център са ти подготвили и много атрактивни изненади.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН БЕЗДЕЛНИК * STAND-UP SPECIAL
Петък, 20.30 часа, Книгата / The Book

По следите сме на един от любимите ни „безделници“, не кой да е, а самия кмет на българската стендъп сцена – Георги Кючуков. Този петък небезизвестната персона ще гостува на територията на Книгата, където с подкрепата на също така любим артист изненада ще ни поднесат седмичната доза смях на тема „Дневникът на един безделник“.

СРБСКИ БАБИН БРЪНЧ
Неделя, 10.30 часа, Old is new

Уикендът е безспорно време за брънч. Old is new е мястото, което всяка неделя ни пренася на различна кулинарна дестинация. Този път кацаме в Сърбия за един вкусен сръбски бабин брънч. Няма да изневерим на традицията и се запътваме натам гладни и в добро настроение, защото там винаги ни очакват приятели в компанията на безобразни вкусотии.

ГАРАЖНА РАЗПРОДАЖБА И PARTY | BETAHAUS
Събота, 11 часа, betahaus Sofia

Ако още не си разбрал, Betahaus Sofia официално се мести на третия етаж в Съюза на българските художници, а именно на улица „Шипка“ 6, точно до двора на Софийския университет. Официално отваря вратите си на първи април, но преди това сме нетърпеливи да посетим финалната гаражна разпродажба на много голяма част от мебелите, които много от нас добре познават. След нея пък ни очаква голямо парти в споделеното работно пространство, което обичаме от седем години.

LIQUIDIZER – 5 YEARS OF SOULVENT RECORDS SOFIA – 15.03
Петък, 22 часа, Terminal 1

Петък е и е време за парти. Този път нямаме колебания и планът е ясен, отправяме се към Терминал 1 и най-безцеремонно излитаме от менталните граници на града и пространството генерално. Пилоти ще ни бъдат най-бързо развиващият се дръм и бас лондонски лейбъл Soulvent Records. Поводът за пътешествието е 5-ата им годишнина и издаването на специалната компилация по случая, в която участие взимат и родното дуо LQ Music. Освободи се от планове за съботната сутрин, защото петъкът ще продължи до ранни зори.

#trashtag: смисленото предизвикателство

"Зелената книга" – на път за расистки клишета

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *