Секс, бутици и рокендрол

"В днешно време всеки е просто един луксозен глупак"

0 коментара Сподели:

"Волните ездачи" семейство Старк превръщат страстта си към кожата и мотоциклетите в луксозната модна марка Chrome Hearts. Днес – с бутици по цял свят – от звезден Холивуд до екзотично Хонолулу, влиянието им е всеобхватно, а те самите – непредвидими. Точно тези техни инстинкти ги превръщат в едни от най-готините аутсайдери на американска земя.

"Американците са пустиня, нямат никаква култура и единственото, което са дали на света, е рокендрол и Harley Davidson", казва един гневен французин през 90-те. В отговор актьорът Питър Фонда отвръща: "Може би не сме дали повече, но нищо повече не е необходимо". По онова време той още не познава марката Chrome Hearts, но днес можем да твърдим, че

дори Америка да бъде само рокендрол, Harley Davidson и Chrome Hearts, това ще гарантира вечната ѝ слава.

"Здравейте, обаждам се да поръчам колекция кожени бански костюми." Така започва романтичната история на Лори и Ричард. По това време тя е сценограф, той – дизайнер на тоалети за рок звезди. "Бях един от първите му клиенти, а след това се превърнах в нещо като муза. Когато бизнесът се разрасна, реших да се кача на борда и да помагам", казва дамата на хромираните сърца – Лори. А мъжът ѝ допълва: "Озовах се в Калифорния през1978 г. и не знаех какво изобщо искам да правя. Като за начало дойдох основно да видя дали си ги бива калифорнийските момичета. И си взех едно от тях. Лори."

Стартът на бизнеса е в Малибу, южното крайбрежие на Калифорния. Годината е 1988 и първи под името Chrome Hearts се появяват панталоните и якетата. Рокерът Ричард Старк и съпругата му Лори Лин ги създават от първокачествена кожа, щедро декорирана със сребърни елементи в готически стил. В рокендрол бохемската среда, в която се навъртали съпрузите, всичко това пасва идеално. С течение на времето, в допълнение към кожените облекла марката пуска на пазара бижута от сребро, злато и платина, както и ръчно изработени рамки и слънчеви очила. Надарени със собствен дух, те не могат да бъдат объркани с други.

Шер, Кристина Агилера и Анджелина Джоли са само малка част от верните почитатели на марката. През 2003 легендарните момчета от Rolling Stones вдъхновяват дизайна на една от колекциите кожени дрехи. Slash от "Guns N'Roses" прекосява червения килим с шапка Chrome Hearts. Карл Лагерфелд обхождаше парижките си дефилета с Chrome Hearts платинен пръстен над кожена ръкавица Christian Dior…

Ричард Старк трудно понася определението "луксозен".

"В днешно време всеки е просто един луксозен глупак" – изръмжава той.

"Не използвам думата, опитвам да боравя с други неща – първо качествени материали, перфектна изработка, внимание към детайла, благородство на метала, скъпоценност на камъните – всички тези щуротии. Исках да направя нещо, което да бъде истински мое. Предполагам, че затова можете да използвате каквото дума ви хрумне."

И докато мистър Старк дава своите категорични определения за лукс, денят във фабриката вече е започнал с пълна газ и навсякъде се лее метал. Има зала за рязане на кожа, отделение за полиране, сектор за специалните проекти. Всичко се разгръща, всяка работилница се отваря точно както следващ инструмент от компактно швейцарско ножче.

И докато седалището на завода е по Западното крайбрежие, флагманският флот в Ню Йорк е централата на Източното. Тематичният бутик Chrome Hearts е внушителна черна кожена площадка, разположена в огромно помещение с площ от 16 000 квадратни метра. Великолепният му интериор се отличава с два етажа, галерийно пространство, шоурум, магазин, салон и дори готварска кухня. Във флагманския кораб се случва почти всичко – дори музикални пърформанси. Всеки ъгъл е зает от изкуството, което правят. В средата на галерията стои гигантски кожен динозавър. Висок е 8 фута и има цип на пениса. Поредното от единствените по рода си творения на Ричард Старк. "По принцип всичко тук е за продажба", казва Лори. "В случай че успеете да убедите мъжа ми да ви го продаде."

Нещо се случи с денима.

Да ти сервират омар на главата.

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *