The Funk Soul Brothers

Родният грууви проект Fingertone § Malik представят с лайв първия си албум

0 коментара Сподели:

Съвместният авторски албум Spiritual Funk to the Groove, върху който Филип Александров (Fingertone) – клавишни, и Майкъл Флеминг (Malik/Lexus) – вокали, работят повече от 3 години, ще бъде представен официално на 9 ноември в Sofia Life Club.

Двамата артисти са сред обичайните заподозрени в сцената за ценители у нас – Филип Александров (Fingertone) е възпитаник на НМУ „Л. Пипков“ и Музикалната академия и е забъркан като композитор и изпълнител в проектите Plastic HiFi, BabyFace Clan, MMO, Grooveybone Crusher, Magnetik и е създател и съавтор на музиката в емблематичната фънк-джаз банда Phuture Shock. Kaто музикант-изпълнител е работил с „Ъпсурт“, Рут Колева, Спенс, Дичо и Белослава.

Майкъл Флеминг (Malik/Lexus) е познат на ценителите на добрата музика с множеството разнородни проекти, в които участва. Добре познат е на българската публика като създател и вокалист на фънк-джаз бандата TriOFive и като вокалист на Magnetik, има и забежки в бг рапа. Mайкъл също е актьор, текстописец, R&B и реге изпълнител и колоритно МС.

На сцената двамата титуляри на проекта ще бъдат подкрепени от добре познати музиканти, чиито имена винаги са свързвани с качествена музика:

Боян Златков – Барона (бас), Петко Дреников (китара), Деян Драгиев – Даката (барабани), Петър Момчев (саксофон), Кирил Зафиров (тромбон), а гост-вокалисти са Елена Кокорска и Рут Колева.

Spiritual Funk to the Groove, естествено, е издаден на винил, а вече се носят слухове, че японският лейбъл P-Vine Records подготвят издаването му за цял свят.

А ако си останал в София през уикенда, ето ти няколко идеи за добро прекарване

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *