Големите The Cure ще бъдат хедлайнери на EXIT 2019

Великата постпънк банда предизвика огромен интерес броени часове след обявяването ѝ, така че мисли за билет отсега

0 коментара Сподели:

Както традицията повелява, в предстоящото си ново издание EXIT Festival отново ще изненада феновете си от цял свят с впечатляваща селекция изпълнители. За пореден път от 4 до 7 юли 2019 крепостта Петроварадин ще се превърне в сцена на едни от най-добрите музикални банди, а колкото до хедлайнера, неговото присъствие определено ще накара душите ни да танцуват.

Ненадминатата по индивидуалност постпънк група The Cure е първият и може би най-голям коз на фестивала в Сърбия догодина и именно тя влиза в ролята на хедлайнер. След като разпродадоха Хайд парк с 65 000 фенове тази година,

The Cure решиха да озаглавят едни от най-големите фестивали в Европа и да отпразнуват 40-ия си рожден ден заедно с публиката.

Датата в Нови Сад, на която това ще се случи, е самият откриващ ден – 4 юли.

В рамките на цели четири десетилетия английската банда събра в творчеството си постпънк, поп, готик, инди и алтърнатив рок в свой собствен стил и музиката им винаги е била силно ценена от безбройната световна публика. Робърт Смит, Саймън Галъп, Джейсън Купър, Роджър О‘Донъл и Рийвс Гейбрълс са свирили на над 1500 концерта, имат издадени 13 албума и 40 сингъла, а към ден-днешен загатват и за появата на бял свят на нов студиен проект. Неслучайно The Cure са вдъхновение на някои от най-големите музиканти на нашето време. Massive Attack, Nine Inch Nails, Deftones, Manic Street Preachers, Smashing Pumpkins, Adele и много други черпят от тяхната класа и предвид професионализма, силата и непрестанно развиващия се сборен талант на англичаните това е съвсем логично. Едва ли има меломан, който да не е чувал топ песните на няколко поколения Friday I'm in Love, At Night, Primary иOut of This World, разбира се, списъкът е далеч по-дълъг, но да не изреждаме цялото им творчество.

С такова силно начало можем да бъдем сигурни, че фестивалът EXIT се е погрижил и през 2019 г. програмата му да е цветна, запомняща се и да донесе на огромната си публика купища положителни емоции и изживявания, които да носят в сърцата си дълго време. През годините 40-те и повече сцени, разположени в живописните крепостни ливади на Нови Сад, Сърбия, са били домакини на мегаизпълнители, като The Killers, Arctic Monkeys, Guns‘N’Roses, Sex Pistols, Grace Jones, David Guetta, Migos, Snoop Dogg, Arcade Fire, Fever Ray, Carl Cox, Richie Hawtin, Nina Kravizи още много, много други музикални гиганти.

Присъствието на The Cure на сръбския музикален фестивал следващото лято ни изненада изключително приятно, пък очевидно и не само нас, след като интересът към първото потвърдено участие се оказа огромен, при това броени часове след обявяването му. Първите билети за EXIT Festival ще бъдат пуснати в продажба от 23 октомври, а ти можеш да закупиш своя от тук, тук и тук. Очаквай скоро и информация за пакетни предложения, оферти за транспорт и настаняване на феста, за нея следи тук и тук.

Още не си изпуснал и турнето на U2

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *