Партитo със северно сияние изгрява отново на нашата улица

Запази си петък вечер за Nordic Soundscapes

0 коментара Сподели:

Лятото леко си отива, София се изпълва с вдъхновени хора, новият парти сезон предстои да избухне и е време да загреем подобаващо с първото за него Nordic Soundscapes.

Събитията Nordic Soundscapes, които вече три години пазят свое специално място в парти плановете на скандинавските фенове, се завръщат на 14 септември на обичайното си място TELL ME със заредените сетове на диджей резидентите Sayulke & Martin.

Платформата ни кани на плавен преход към есенното време със страстната, но и същевременно студена вълна от скандинавската музика, включваща палаво диско, инди, мелодичен поп, хаус и техно.

Сигурни сме, че ще откриеш свои любимци за слушане и танци сред изпълнителите, сред чиито имена са Fever Ray, Prins Thomas, Little Dragon, Todd Terje, AURORA, Lindstrom, Múm, Björk, GusGus, Lulu Rouge, Lykke Li, Fallulah, Samaris, Sigur Rós, Kasper Bjørke, Trentemøller, както и безброй познати и непознати имена, идващи от викингските земи.

И за да се подготвим за петък като пълни отличници, си решаваме домашното, пускайки си 3-те гост летни селекции в Spotify канала на Nordic Soundscapes, селектирани от Корнелия, Илия и Савина. Ще се видим в TELL ME.

С тези думи @cornelia.julieva ни впуска в северната си плейлиста: "Беше юни, навън валеше, а аз режех лайм за джин тоник. Това мисля, че съвсем би било достатъчно да опише тези парчета и подбора им. И казвайки подбор, ако последователността на песните, които слушаш, се определя от Spotify-ски алгоритми и тъмни сили, то спокойно си ги остави така. Съвсем нямам претенции за логическа последователност. Не защото съм жена. Та, навън валеше, а беше юни."

Слушайте го тук.

От @iliyagrigovor е юли:„Като ми е топло, обичам да ми е студено. Тая плейлиста е единствената, която трябва да слушаш без shuffle. И единствената, която ще хареса на двама души най-много. Ако са повече – то ще съм спокоен за бъдещето на Европа. Пускайте, че залезе слънцето“.

За светло бъдеще влизаш тук и цъкаш PLAY.

От @savina.pm е август.

“Когато можеш”, казва Мила на 1 август. 30 дни по-късно решавам, че все пак ще оставя Blue Swede и Yngwie Malmsteen в предимно indie pop/rock селекция, но за класа ще взема да завърша с малко джаз. Малко фолк, малко викинги, малко “тоя защо пее на италиански”, но поне махнах кавъра на Jolene. 


Но да кажем, че август е месецът, в който хем ни е много хубаво – щастливо, мързеливо и смешно, хем ни е някак тъжно, защото ето го – ей сега ще свърши. И да кажем, че между тези два полюса – всичко работи. 

Селекцията на Савина е тук.

Събитието във Facebook е тук.

TELL ME – ул. “Иван Вазов“№12

Виж кои са събитията, които ще направят твоя септември интересен.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *