5 събития за след работа: 28 – 31 август

Ето къде да търсиш концерти, изкуство и забавление в градската джунгла

0 коментара Сподели:
 

Тази седмица се радваме на разнообразието от събития в следработните часове. Гмуркаме се в градската джунгла с Cactus Lab, в „ПЕТЪК“ сме на Световното първенство по доброта, а в останалото време се наслаждаваме на лайв концерти и проявленията на модерното изкуство на софийска територия.

 

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ДОБРОТА
Вторник, 20 часа, бар „Петък“

 
 

Вечерта ще представлява благотворителен концерт на Ross'n Lorina, Мила Роберт и Петко Славов. В любимия бар ще има кутия, в която ще можеш да оставиш дарение по твоя преценка, а мястото, където то ще отиде, е фондът за лечение на Златомир Линков, който е на 11 години и живее в село Мъдрец. Лекува се от тумор и поради невъзможността да бъде диагностициран в България родителите му заминават за Турция, където веднага назначават химиотерапия, лъчетерапия и последваща операция на тумора, който се открива. Сумата за всичко това – 104 693 евро, е непосилна за семейството… Както сам се досещаш, вечерта е възможност да осмислиш много следващи както за Златомир и семейството му, така и за себе си.

 

BOTANICAL BAZZAR #10 | КАКТУСИ И СУКУЛЕНТИ
Вторник, 17 часа, Cactus Lab

 
 

На това издание на базара ще разглеждаме кактуси и сукуленти. Това е възможността да разбереш какво точно са сукулентите, ако пък вече си информиран и си им станал почитател, тук е мястото да закупиш този, който най-добре ще се впише в дома ти. Не се притеснявай, ако досега не си съжителствал с такъв растителен представител – със закупуването на всеки вид ще получиш специална книжка за отглеждането му, както и съвети от добрите обитатели на лабораторията. 

 

WORLD OF CO X SEEMOEN 29 | ART SHOW
Сряда, 19 часа, ул. „Цар Симеон“ 29

 
 

Резидентите на World of Co гостуват на квАРТал/ Kvartal – инициативата, която цели да обособи културен квартал в София. Ще разглеждаме абстрактните картини на Джеймс Оскар Лий – американски визуален артист, работещ в Детройт. Десислава Терзиева ще представи своя поглед върху мигриращия човек и пътуващите символи в днешния свят. Ще може да участваш във видео инсталацията на Чарлс Шепа – графичен дизайнер и визуален артист от Ню Йорк, САЩ. A художникът Юго Koлоги от Япония ще ни потопи в своите интерпретации на градската среда в София.

 

26 YEARS OF OSTAVA
Четвъртък, 20.30 часа, Маймунарника

 
 

Дойде време за традиционния летен голям концерт на „Остава“. Отправяме съм към Борисова градина и Маймунарника, където ще можем да им се наслаждаваме необезпокоявано. Ще се потопим в познатия океан от емоции и със сигурност ще прекараме една яка четвъртък вечер, която да отключи порталите за парти уикенд из града.

 

ВИДЕО ПРЕД МУЗЕЯ
Петък, 20 часа, Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство/Sofia Arsenal-MCA

 
 

В петък се запътваме към МСА, за да гледаме кино на открито, както и изложбата – продължение на серията самостоятелни представяния на български художници от проекта „Автобиография”. Куратор е Надежда Джакова, а авторите са седем – Аделина Попнеделева, Боряна Росса, Любен Фързулев, Людмил Лазаров, RASSIM®, Сашо Стоицов, Станислав Памукчиев.  А видеото ще включи селекция пърформанси на много познати лица като Боряна Росса, Олев Мавроматти, Аделина Попнеделева, видеоклипове и други.

Виж осем съвета за по-добрите ти улични снимки, от Темелко Темелков.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *