GO MEAT: Христо Джунджуров от ViVenda

Най-добрите в бранша

0 коментара Сподели:

Отправяме се към ViVenda Fine Butchery, или първия магазин за широка публика на дългогодишните майстори в месния бранш. Румяна Христова и Христо Джунджуров започват революцията на пазара още преди 20 години, а днес всеки от нас може да се поглези с висококачествената им месна селекция от продукти.

Как започнахте този бизнес?
Преди 20 години започнахме с ViVenda. Напоследък има увеличено търсене на висококачествени продукти. Динамично е. Когато започвахме, пазарът беше съвсем неразоран. Отношението към месата, които предлагаме, например едно от емблематичните за нас американско говеждо от ферма в Небраска, беше съвсем различно.

Какви са вашите клиенти?
Винаги сме работили с хотели и ресторанти. Съвместно сме направили този пазар в България. Заедно сме работили с главните готвачи към предлагането на нови продукти. Заедно лансирахме бранша и повишаването на кулинарната ни култура.

Как стартира идеята?
Аз и Руми Христова стартирахме заедно. Като първата фирма с богата гама от продукти – меса, сирена, зеленчуци, за снабдяване на хотели и ресторанти. От 15 години се специализирахме в предлагането на месо. Стъпка по стъпка сме изградили всичко.

Какви са фермите, с които работите?
Продуктите на ViVenda са високо ценени в цял свят именно защото работим с много качествени ферми.

19 години работим с ферма в Небраска, от която получаваме говеждо месо от чистокръвен Black Angus. От японски фирми се снабдяваме с японското говеждо, също работим с австралийски ферми за много висок клас говеждо Wagyu.

В Нова Зеландия – с ферма за свободно отглеждани агнета и говеда. Имаме малки ферми във Франция, които отглеждат свободно пилета, също млечни телета в Белгия и Холандия. Работим и с две ферми от България.

Какво ви отличава на пазара?
ViVenda е фирма производител с ясна визия и идеи. Не чакаме клиентите да поръчат нещо, за да започнем да го предлагаме. Действаме точно по обратния път. Ние налагаме продуктите и по този начин култивираме пазара. Ние произвеждаме продуктите, преценяваме какво да предложим и в един момент клиентите преценяват, че са узрели за продукта.

Най-продаваният продукт?
Най-високоценено е говеждото. Потребителите очакват да е крехко и сочно – две думички, зад които стои страшно много. Комплекс от добра порода, генетика и начин на хранене, добра обработка, фирми като нас, които знаят какво правят. Накрая трябва и професионален готвач, който да го предложи подобаващо.Най-продаваното месо при нас е говеждото, и то от най-висок клас.

Кой е най-подценяваният продукт на пазара?
В обществото има предубеждение към пилешкото месо. Злоупотребявано е с качеството на продукта и хората са наплашени. Ние предлагаме пилешки меса с много високо качество и от елитни породи, които са много добре ценени извън България. Имаме бавнорастящи породи пилета, които са много вкусни, малки, бейби френски петленца, гледани по 45 дни. Имаме и фестивални петли, които се отглеждат за празници и се угояват по специален начин. Гледат се по много високи стандарти във Франция.

Освен висококачественото месо в магазина можем да намерим и…?
По принцип работим с хотели, бутикови хотели, ресторанти и онлайн. Това е първият магазин, насочен към широката публика. Освен нашето производство тук представяме и някои от нашите международни партньори. В магазина можете да намерите и оригинални американски сосове от много висок клас, съдове Ruffoni – това са медни съдове за готвене, страшно красиви, най-доброто в света. Също голямо внимание заслужават керамичните грилове на дървени въглища – Big Green Egg, на които се приготвя всичко в Butcher Grill Bus-a, намиращ се точно до магазина.

Виж къде можеш да погъделичкаш гастрономичния си нагон през weekend-а.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *