5 филма за любов и музика тази седмица в Дом на киното

Дом на киното ни поднасят чаша Campari към прожекцията на „Другият любовник“, а какво още – виж долу.

0 коментара Сподели:

Ще ви говорим за любов и през юли, и през август, и през цялото време, когато това е възможно, защото любовта и нейните драматични обрати са сладки не само по време на топлите месеци. И за да не ни е прекомерна тази сладост, любезните ни домакини Дом на киното поднасят на всички ни по чаша горчиво-лятно Campari при прожекцията на „Другия любовник“. Какво още те очаква в лентите им за любов тази седмица – чети смело!

ДРУГИЯТ ЛЮБОВНИК

Ако още не си гледал L'AMANT DOUBLE на Франсоа Озон, вече определено е време. Филмът разказва за Клое – красива млада дама, която се намира в труден момент от живота си. Тя тръгва на сеанси при привлекателния и мистериозен психолог Пол. Платените им разговори водят до неизбежна връзка и няколко месеца по-късно Клое е влюбена и живее с новия си партньор. Любовта обаче не е толкова розова, колкото изглежда.

Кога: 14.07, събота, 19:00 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

ПОТАПЯНЕ

Лентите на големия бунтар Вим Вендерс винаги са били събитие, а след „Солта на Земята“, ние не пропускаме да видим какво е сътворил. Този му проект разказва за англичанина Джеймс Мор, който е пленник на джихадисти. На хиляди километри от него пък, в морето край Гренландия, Даниел Фландърс се подготвя за потапяне в морските дълбини. Тя е биоматематик, обсебена от живота в най-големите морски дълбини. Историята връща във времето, когато двамата герои се срещат случайно и се влюбват един в друг.

Кога: 15.07, неделя, 12:15 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

ДЪВКА ЗА БАЛОНЧЕТА

„Дъвка за балончета“ е носталгичен, любовен, сладък и по детски чист. Комедийната драма разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с „Некерман“, колекциите от дъвки „Турбо“ и стрелбата с фунийки. С хумор и носталгия филмът задава въпроса, защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си, а на фона на всичко това две пораснали деца – Иван Юруков и Теодора Духовникова, се срещат и си спомнят, че първата любов рядко се забравя.

Кога: 17.07, вторник, 16:00 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

КУБА Е МУЗИКА

Тук ще си говорим за любов и музика. Куба е олицетворение на щастието и любовта от съществуването, а нейната музика говори за всичко това. Тя днес е позната навсякъде, но малцина знаят какво означават думите „сон” и „болеро”, кога са създадени тези стилове и от къде произлизат. С помощта на голямата българска певица Йорданка Христова ние  надникваме  в тайната стая на кубинската музика, в забравените файлове, където се пази историята на сон и болеро.

Кога: 17.07, вторник, 18:00 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

ЗА ТЯЛОТО И ДУШАТА

Тази странна, минималистична и интровертна приказка на Илдико Енеди ни разказва за двама души, които отначало самостоятелно, а след това и заедно откриват света на емоциите и физическото желание. Филм за страховете и несигурността да се откриеш към хората и облекчението, когато най-после го направиш.

Кога: 19.07, четвъртък, 16:45 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

Ако си пропуснал – виж три филма за художници, които да гледаш още сега.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *