Ние градим света, в който искаме да живеем

Десетки дръвчета ще пуснат корени в два столични парка

0 коментара Сподели:

Да бъдеш отговорен към обществото и средата, които всички ние споделяме, не е нещо просто препоръчително. Това е закон, понякога писан, понякога не. Но на всеки предполагам е ясно, че домът не са онези 50 или 100 квадрата, в които са разположени вещите ни, а цялата среда, природа или земя, с която разполагаме. За нея са необходими грижи, както за всичко останало, и тези грижи са грижите за нас самите и за нашите деца. За жалост все по-често тази точка я приемаме като стъпка, която може да почака, или като кауза, която едновременно е хем важна, хем я пропускаме, докато накрая точката не се превърне в удивителна, изписана по целия ни здравен картон.

Едни от нас обаче действат в положителна посока. Те са крюто на Перно Рикар и за пореден път, съвместно с Ротаракт, организират своя социален проект в името на земята и природата.

На 7 юни те ще запретнат ръкави не зад бюрата си, а в Студентски и Северен парк, за да ги облагородят с десетки нови дръвчета.

Чудесно е, че тази инициатива не се случва за пръв път. През 2017 г. алкохолният производител подаде ръка на Национална художествена академия и легендарното Ателие 1, в което бъдещите поколения художници творят с душа и сърце, бе освежено с изцяло реновирано лице. Другото чудесно нещо в цялата работа е, че компанията успява да привлече и много партньори, които застават на страната на каузите със своя ресурс в името на положителната и ефективна промяна на заобикалящата ни среда и най-вече в името на бъдещите поколения.

В тазгодишното издание на Responsible Day категорично участие взимат амбициозните членове на Ротаракт, чиято дейност на клуба обхваща проекти, насочени към общността като зелената идея, развиването на личния потенциал на младите, българския фолклор, подпомагане на училищата за хора с нарушено зрение, както и ред други каузи, които се фокусират върху службата на обществото и като цяло, идеите им напълно се припокриват с инициативата този четвъртък. Най-впечатляващата сред инициативите им е Green Week Project.

Един проект с ясна цел, фокусирана в подобряването на условията на живот в урбанизираните територии и възстановяването и поддържането на парковите пространства.

„Колкото повече хора на територията на столицата засадят дърво, станат част от промяната на обществото и неговото бъдеще и преоткрият важността да поддържаме природата, толкова по-голяма ще е радостта от това, че правим добро. Ние градим света, в който искаме да живеем.“

В каузата ще се включат не само работещите в Перно Рикар България, но и останалите им колеги от повече от 85 филиала на компанията по целия свят на местно ниво. Това ще бъде 8-ото издание на Responsib’All Day по света, в което ще бъдат ангажирани с идеята 18 500 служители, в резултат на което по земята ще бъдат засадени 13 500 вида растения, ще бъдат почистени над 40 реки, езера и плажове и 470 вида животни ще бъдат положително повлияни. Дано и занапред да е така!

Виж къде можеш да се порадваш на зелено в София. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *