5 филма в Дом на киното през тази седмица

Ето какво си струва да гледаш идните дни

0 коментара Сподели:

Тази седмица, макар и по-кратка, отново ни води към Дома на киното. Ще се възползваме максимално от възможностите за делнични кино приключения в компанията на разнообразни заглавия. Не пропускаме Master of Art, „Потапяне“ на Вим Вандерс, българския „Кораба Слънчоглед“  и още интересни седмични предложения.

МИКЕЛАНДЖЕЛО: ЛЮБОВ И СМЪРТ

Филмовата лента ни пренася из забележителните църкви и музеи във Флоренция, Рим и Ватикана. Докосва ни с красотата и естетиката на архитектурните чудеса, салони и приемни в Европа. Главният фокус остава върху забележителния живот на Микеланджело като една харизматична и енигматична фигура.

Кога: понеделник, 20.30 часа
Къде: Дом на Киното
Вход: билети тук

ПОТАПЯНЕ

Шедьовърът на режисьора Вим Вандерс е дългоочакван за много от киноманите. В главните роли са Алисия Викандер, Джеймс Макавой и Селин Джоунс, а сюжетът се завихря около африканско крайбрежие, където героят Джеймс Мор е пленник на джихадисти. Страстта по морските дълбини отвежда героинята на Викандер към срещата с него.

Кога: вторник, 14:05 часа, премиера
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

ШШШТ… ПОПЕЙ МИ

В българската лента ще видиш Снежина Петрова, Китодар Тодоров, Сантра, Поли Генова както и доста други любими и познати лица. Историята разказва за Веска – наивно и до болка искрено селско момиче. Мечтае да стане известна чалга певица, отравя приятеля си със сода каустик и зашива пръстите си на машината в работата си… излишно е да ти казваме, че дозата смях няма да ти се размине.

Кога: вторник, 21.05 часа
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

РАДИОГРАМОФОН

Колаборацията между България и Полша ще успее да жегне носталгичните спомени и ще отключи надеждата към реализирането на идеалистичните идеи, за които няма граници. През 1971 един баща изминава пеш 100 км само за да купи радио на своя обсебен от рокендрола син. Лентата е за музиката, свободата и търсенето на идентичност, за които няма време и епоха.

Кога: четвъртък,  18.45 часа
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

КОРАБА СЛЪНЧОГЛЕД

Българската лента от 2016 година разказва за Доктор Космос – психиатър, който практикува интересна кинотерапия. Създава филмов фестивал, където да прожектира идеите си с цел да открива красивата страна на лудостта и лечебната сила на изкуството.

Кога: петък, 20.30 часа, премиера
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

Товарен контейнер, пълен с изкуство паркира на "Кристал" , точно до твоята пейка…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *