Красиво бягство от реалността: Meadows in the Mountains

Музикалното разнообразие и свободния дух ще пленят сърцата ни за осми пореден път

0 коментара Сподели:

Meadows е интимност, атмосфера, разнообразие, култура и общност. Meadows е преживяване преди всичко. Meadows е сред най-добрите фестивали в Европа, а най-приятното е, че се случва у нас. И именно заради това няма как да го изпуснем и в края на тази седмица ще се пренесем в изключително красивата местност в Родопите до българското село Полковник Серафимово, 850 метра над морското равнище и на един хвърлей от границата с Гърция, за да се потопим в четири-дневен маратон от музика на живо и диджей сетове от целия музикален спектър.

Етносът на фестивала процъфтява в музикално, културно и артистично разнообразие подкрепяйки ъндърграунд музиката

и демонстрирайки еклектичен микс от таланти на едно наистина уникално място. Организаторите са се постарали да предоставят платформа за изпълнители, необвързани с конкретна продуцентска компания, за да достигнат нужното ниво уникалност, присъщо за характера на фестивала.

В предходните години на сцената на Meadows са се качвали имена като Al Dobson Jr, Andrew Ashong, Bicep, Bihn, Cosmo Sheldrake, Crazy P, Henry Wu, Francesco Del Garda, Hrdvsion, Jane Fitz, Jazzanova, Last Japan, Maayan Nidam, Marques Toliver, Mo Kolours, Moomin, Riot Jazz, Saoirse, San Proper, Subculture Sage, The Turbans, Thugfucker, Quantic, Will Saul и много други.

 

От самото си начало Meadows остава уникално интимен фестивал.

Събитието възниква като семейна традиция, създадено от един от братята Sasse, който визуализира идеята по време на своите посещения в дома на пенсионираните си в България родители. Damian Sasse е прекарал 90-те години на миналия век потопен в рейв вълната на остров Ибиса, където е преживял някои от най-емблематичните партита по това време. Damian и брат му Bеnji поканили 50 от най-добрите си приятели – диджеи, продуценти, промоутъри, музиканти и любители на денс музиката, за да направят пътуване от Великобритания до отдалечения български планински връх. Прекарали 3 дни в миксиране на плочи и спрели само, за да напълнят бензиновия генератор. Оттогава насам фестивалът събира гости от всички краища на Европа, САЩ, Австралия и отвъд.

 

Meadows се гордее с това, че e екологично ориентиран и стои здраво зад политиката си "не оставяй следа".

Съоръженията на фестивала са изработени изцяло от местна дървесина с минимален въглероден отпечатък. Материалите са изцяло рециклируеми, спазва се стриктна политика за пластмасата, а храната се доставя от близките села. Тази година фестивалът стартира нова инициатива с бутилки от неръждаема стомана Meadows за намаляване на пластмасовите отпадъци. От всеки продаден билет за фестивала, 10 евро се даряват на различните благотворителни и общински проекти, които Meadows подкрепя, както и за принос към  различни екологични цели.

Наред с музиката, друг аспект на Meadows е емблематичният холистичен купол, дома за духовност и семинари, както и образователните разговори от вдъхновяващи учители и лидери. Посетителите могат да се насладят на йога практики, медитация, какаови церемонии, изцеление и др.

Фестивалът използва авангардна звукова система с любезното съдействие на Audio Feed – звуковите платформи на фестивала Burning Man. Това включва серията Funktion One Evolution, като най-модерните усилватели са инсталирани и предназначени специално за фестивала.

За настаняване Meadows работи в тясно сътрудничество с местните жители в селото, за да предложи на своите гости автентично изживяване в традиционни български семейни къщи. Местните баби очакват своите гости с домашно приготвени ястия и невероятно гостоприемство.  Всички, които искат да са максимално близо до терирторията на фестивала, могат да се настанят в специално изградения къмпинг; бутикови палатки се помещават в цветните ливади до мястото на фестивала. Тази година за първи път ще бъдат представени палаткитеTentstile  – това са палатки, които могат да бъдат окачени на дърветата, изглеждат невероятно и са идеални за планинския терен.

Meadows In The Mountains продължава да расте, докато успява да се запази интимен;

Сигурни сме, че красивото бягство от реалността, музикалното разнообразие и свободния дух ще пленят сърцата ни за осми пореден път. Ще се видим там!

Ето още няколко събития, с които да разчупиш ежедневието си.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *