5 филма в Дом на киното през тази седмица

Ето какво си струва да гледаш идните дни

0 коментара Сподели:

И тази седмица Дом на киното са се погрижили за киноманиаците с разнообразие от предизвикващи интереса филмови заглавия. Този път със специално внимание към любителите на късометражните ленти и класическото изкуство. Грабвай билетите и ще се видим там.

FUTURE SHORTS 

Пет заглавия на късометражни ленти те очакват на Future Shorts 2018. Идващи от Украйна, Англия, Франция и Австрия, това са – Ленинопад, Encarnacion, Tough, Wannabe, After School night fight. Изданието е чудесна идея, ако искаш да дадеш храна на мислите си различни идеи и усещания.

Кога: 25 април, 20:05 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

ИЗКЛЮЧИТЕЛНИЯТ ( МОЯТ ГОДАР)

Историята за най-прочутия филмов режисьор на времето си – Жан-Люк Годар. Какво го изкарва от звездния път и го води към изолираността на маоизма. Всичко за филма му "Китайката", бракът му с почти 20 години по-младата Ан Вяземски, която участва в лентата, и последвалите реакции, които променят пътя на режисьора.

Кога: 26 април, 21:05 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

MASTER OF ART: АНТОАН ДЬО СЕНТ-ЕКЗЮПЕРИ

Биографичната лента е за съдбата на Екзюпери, приключенията му в Париж, Ню Йорк и Южна Америка – ще се запознаем с интересния живот на писателя изследовател, повратните моменти в историята му, приятелствата, детството и света на фантазиите му. 

Кога: 24 април, 19:00 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

КВАДРАТЪТ

Филмът разглежда историята на Кристиан – освен уважаван куратор в музей за съвременно изкуство той е разведен, но отдаден на двете си деца баща. Подобно и на неговите житейски разбирания е „Квадратът“ е следващото му шоу – арт инсталация, която провокира минувачите да бъдат алтруисти, напомняйки им, че трябва да са отговорни човешки същества.

Кога: 26 април, 18:30 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

ЗЛАТНАТА ПЕТОРКА

Македонската лента разглежда комунистическите репресии на територията на страната. Убийството на петима студенти остава неразкрито, а след половин век един изследовател и очевидец на случилото се се връща с досието на Златната петорка, за да търси истината за отминалата случка.

Кога: 26 април, 17:00 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

Ето и малко сериали, от които можеш да научиш нещо за бизнеса.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *