Rock your summer: 10 Фестивала за по-вълнуващо лято

Задължителният фестивален списък, по който ще движим лятото си

0 коментара Сподели:

Време е за задължителния фестивален списък, по който ще се ориентираме времепространствено през следващите месеци. Това е нашият първи жокер как да направиш лятото си по-вълнуващо и следа, която да те води към дансинга, на който можеш да ни намериш. Ето нашия личен топ 10.

SUNWAVES МАМАЯ / РУМЪНИЯ

Румънците знаят как се прави фестивал на световно ниво и го доказват за 23-ти пореден път с пролетното издание на Sunwaves. Без много изненади те ни предлагат перфектен микс от добре познатите ни световни артисти, талантливи румънски диджеи, слънце, море и мнооого от нашите приятели, които не пропускат от години ивента.

За нас лятото започва в края на април, когато стягаме маратонките, слагаме раницата на гръб и се запътваме на север, където ни очаква петдневен парти маратон с едни от най-изявените световни диджеи и едни от най-добрите румънски артисти. Разбира се, букнати са почти всички виновници за това румънската сцена да се превърне в толкова любима по света и у нас, както и повелителите на добрия саунд, сред които Ricardo Villalobos, Marco Carola и Sonja Moonear. Сред първата вълна потвърдили участие виждаме още Barac, Cezar, Craig Richards, DeWalta, Gescu, Herodot, Jamie Jones, Lee Burridge, Loco Dice, Magda, Margaret Dygas, Seth Troxler, но знаем, че тепърва предстоят нови имена в лайнъпа, и го следим изкъсо.
Кога: 26.04 – 01.05
Вход: € 62
www.sunwaves-fest.ro

SONAR БАРСЕЛОНА / ИСПАНИЯ

 

В Барселона се ходи през юни. Има някакъв особен вайб в града точно в този месец, a голяма част от цветните хора наоколо са там заради Sonar. Фестивалът е разделен на Sonar by day и Sonar by night и ежегодно потапя гостите си в тридневен парти маратон, който излиза и извън пределите на събитието с Off sonar партитата наоколо.

Sónar нямаше да е това, което е, ако през последните 25 години не беше дом на едни от най-продуктивните визионери в света на музиката. За 25-ото си издание организаторите на фестивала са миксирали най-изявените артисти през последните три декади с новото поколение – такива, които определят музикалното бъдеще. Това е Меката на любителите на експерименталния саунд, като той идва начело с контемпоръри артиста Alva Noto, продължава с Carsten Nicolai, Lorenzo Senni, Laurel Halo, Die Angel и редица други. По време на Sónar by Night ще се ъпдейтнеш за всички тенденции в танцовия сегмент с Laurent Garnier, Richie Hawtin и Motor City Drum Ensemble, които ще разделят вниманието ти с други сериозни играчи като Thom Yorke, Ben Klock и Modeselektor.
Кога: 14.06 – 16.06
Вход: € 180
www.sonar.es

EXIT НОВИ САД / СЪРБИЯ

 

Exit се е превърнал в нарицателно за фестивал. Той е фестивалЪТ, на който виждаме всичките си познати, независимо в коя музикална ера на живота си сме ги срещнали, и е мястото, от което всеки път се връщаме с толкова нови познанства, че все едно сме били на истински летен лагер за сплотяване на страните от Балканите.  

Както всяка година, лайнъпът е пълен с имена от върховете на класациите! Фестивалът в Нови Сад стартира на 12 юли, четвъртък, с американската сензация LP и ще бъде закрит от френската машина за танци David Guetta. A между тези две велики вечери Крепостта ще посрещне още куп световни величия начело с иконата Grace Jones, нaшумeлите рапъри от Migos, всенародната любимка Sevdaliza, култовата Fever Ray и ямайския реге принц Ziggy Marley. Епичната mts Dance Arena пък се готви за истински #Arenamageddon, като електронната лудница ще е начело с Richie Hawtin, Adam Beyer, Ida Engberg, Ben Klock, Amelie Lens, Anastasia Kristensen, Nina Kraviz, Solomun, Maceo Plex, Tale of Us, Carl Craig, Rødhåd, Boris Brejcha и много други.
Кога: 12.07 – 15.07
Вход: www.bilet.bg
www.exitfest.org
www.partytravel.bg

SUMMER WELL ŞTIBEY DOMAIN, BUFEA / РУМЪНИЯ 

Близо до Букурещ можеш да намериш пристан на всичките си инди музикални желания. Листата с артисти минава през Justice, Kodaline, Sofi Tukker, The Kooks и Cigarettes After Sex. Фестивал с нарастваща популярност, но запазил интимното си и бутиково усещане.
Кога: 11.08 – 12.08
Вход: € 59

MIDBURN FESTIVAL NEGEV / ИЗРАЕЛ 

Това е вторият по големина регионален Burning Man след Africa Burns и е по-специално събитие от всички споменати досега. Това не е музикален фестивал, няма официални сцени, а по-скоро плажът Negev дава простор за изява на всички форми на модерно изкуство. 
Кога: 14.05 – 19.05
Вход: € 187

REWORKS СОЛУН / ГЪРЦИЯ

Фестивал, който съчетава съвременната култура и музика и е витрина за нови тенденции вече 14 години. И през този септември Reworks ще даде приятен музикален завършек на поредното велико лято и този път няма да изпуснем  да станем част от  това изживяване.
Кога: 20.09 – 23.09

IN MUSIC FESTIVAL ЗАГРЕБ / ХЪРВАТСКА

Фестивал, който подхожда с внимание към цялостното изживяване и същевременно с това събира около езерото в парка почитателите на рок и инди звученето. Queens of the Stone Age, Alice in Chains, St. Vincent, Portugal The Man са само част от заподозрените.
Кога: 25.06 – 27.06
Вход: € 56

SONUS ZRCE BEACH / ХЪРВАТСКА 

Sonus е сравнително млад фестивал, който през последните 6 години се превърна в абсолютната класика, без която не може да мине нито един от нашите музикални списъци. Организира се от хората, които стоят зад Time Warp в рая за хедонистите остров Паг и се простира на Zrce Beach, в 3 open-air клуба и на редица boat партита. Отдели си 5 дни и 5 нощи за приключението.

Слънце, море и най-доброто от световната електронна сцена в най-летния възможен месец от годината – това са повече от добри предпоставки за наистина впечатляващо изживяване. Вече са обявени първите 45 от артистите, сред които се радваме да видим изгряващите имена на Charlotte de Witte, Binh, Peggy Gou и Amelie Lens, но не сме по-малко развълнувани и от присъствието на ветерани като Adam Beyer, Dixon, Maceo Plex и Richie Hawtin. Нямаме търпение за втората вълна артисти, които ще бъдат обявени съвсем скоро. Не че те пренавиваме, но държим да кажем, че Zrce Beach е единственото място в света с четири класирани в Топ 100 клубове в такава непосредствена близост.
Кога: 19.08 – 23.08
Вход: € 179 

www.sonus-festival.com

DIMENSIONS FESTIVAL FORT PUNTA CHRISTO / ХЪРВАТСКА

Фестивал едновременно красив и откъм природа, и откъм музика. Тук освен на много сериозен лайнъп можеш да се насладиш и на непокътната природа и чудесно слънчево време. За да се върнеш с една идея по-обогатен, хвърли око на очарователния регион Истрия, в който ще попаднеш. Усещането е за преоткрит забравен свят. 

Амфитеатър, замък, ров и цял тон техно… Това е Dimensions festival! Петдневната парти вакханалия всяка година акостира в изоставената римска крепост и дава храна за размисъл на почитателите на electro, house, techno, jazz, soul, leftfield, bass и DnB музиката. Тазгодишното преброяване стартира с Nils Frahm, John Talabot, Margaret Dygas, Maurice Fulton, Jlin, Kid Drama, MC Fokus, Gigi Masin, SPMC, Alix Perez, Kuiyuki (live), Josh Cheon (Dark Entries), Avalon Emerson, rRoxymore и Steve Spacek, които ще правят компания на гигантите от Kraftwerk, откриващи фестивала, както и на саксофонистката Nubya Garcia, свежото фънки присъствие Josey Rebelle и Debora Ipekel. Не пропускай, ако искаш да чуеш по-интелигентната страна на електронната музика. 
Кога: 29.08 – 02.09
Вход: € 175
www.dimensionsfestival.com

OUTLOOK FORT PUNTA CHRISTO / ХЪРВАТСКА

Outlook навършва 11 тази година и вече е сред онези фестивали, които са отъпкали пътя си към най-добрите 10 в Европа. Това е събитието с главно С за всички любители на качествен dubstep, истински grime, UK garage, drum and bass и UK bass, така че, ако търсиш велико изживяване в този сегмент, това е твоето!

Отново изоставеният средновековен форт в Пула – Форт Пунта Кристо, става Мека за артисти, фенове и аудиофили, които са избрали да сложат финал на сезона на едно от най-невероятните места за фестивали в света. В лайнъпа четем имената на Shy FX, Bonobo, Goldie, Johnny Osbourne & Soul Stereo (Fatta), Nadia Rose, High Focus Records, MJ Cole, Break, Zed Bias, Dub Phizix & Strategy и The Heatwave, но освен техния извънземен звук организаторите обещават и този на още поне 80 артисти. Незабравими и легендарни са 24-часовите корабни и плажни партита, така че добре си помисли дали има смисъл да ги пропускаш. Хубавото е, че има време да планираш пътешествието си до началото на септември.
Кога: 5.09 – 9.09
Вход: € 55
www.outlookfestival.com

Стартирай на родна земя с Delilah.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *