Малко филми в бара

Гледаме ежемесечната селекция късо кино на Пламена Гиргинова и си припяваме

0 коментара Сподели:

Знаеш ли кой е първият клип на Лили Иванова?
Защо Стенли е обсебен?
А в кое видео "Каризма" имат ферари?

  

Ако не си сигурен, ние имаме отговорите на тези въпроси и го крием заключен в Бар Петък, където по традиция ежемесечно си случвамеударна доза късо кино, като този път то е посветено на родните музикални видеоклипове, които приличат на съвсем истински филми.

Всеки месец от близо година Пламена Гиргинова събира за нас късометражни продукции с различна тематика под общия знаменател на "Малки филми"

които освен обединени от една и съща идея са и обединяващи за хората, харесващи тази форма на седмото изкуство.

Може би познаваш Плами като продуцент и режисьор или писател, но в случая ти я представяме в светлината на много добър селектор на късометражно кино. Аферата ѝ с него е отпреди няколко години, когато прави селекцията за International Short Film Festival „In the Palace“, Балчик, а доскоро се подвизаваше и като продуцент на „Късо кино в ДНК“.

Досега в "Малки филми" видяхме селекции от български игрални, драматични, късометражни продукции, комедийни къси филми, кратки хорър филми и български реклами. Съвсем скоро очакваме да видим и кратки форми, снимани с мобилни телефони, поне още една вечер с реклами и нещо много палаво в лицето на еротични късометражни филми.

Преди да дойде време да добием цвета на Блъди Мерито, което барманите в "Петък" са ни забъркали, обаче ще си спомним с носталгия за някои от най-добрите родни музикални видеоклипове. Плам ни е подбрала такива, които приличат повече на филми с герои, със сюжет, абе такива, които въздействат…

Не искаме да издаваме повече от съдържанието, но няма как да не си пуснем една откровена класика в жанра.

Следи събитието тук!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *