5 филма, които да не пропускаш в Дом на киното тази седмица

Вече сме запалени киномани и не спираме да следим обновяващата се програма в Дома на киното

0 коментара Сподели:

Гледането на филми през студените месеци ни е любимо занимание. Някои заглавия нямаме търпение да изгледаме, а други отдавна сме позабравили, но безкрайно обичаме. Всички фаворити обаче се събират под покрива на Дома на киното, затова нямаме търпение да споделим какво ново може да видиш там през идните дни.

Есен

Българската лента от изминалата година е на режисьора Руслан Вакрилов. А ако си фен на катеренето и по-специално скалното, то това е сред задължителните филми, които да гледаш. Ще видиш 56 боулдъра и 16 катерачи омагьосани от страстта си по свободното катерене в най-чистия му вид.

Кога: 26 февруари, 19 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

Три билборда извън града

Една особено дългоочаквана премиера, “Три билборда извън града“ е филм на режисьора Мартин Макдона, познат като съвременния цар на черната комедия. Актьорският състав също блести с много познати имена като Франсис Макдоманд, която забележително изиграва образа на Милдред Хейс, майка, трагично загубила дъщеря си, търсеща справедливост по необичаен начин.

Кога: 1 Април, 20:30 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

Острови на нормалността

Още едно българско заглавие от тази година. “Острови на нормалността“ е късометражна лента, представяща историите в едно състезание. Целия спектър от емоции – радостта от победата, сълзите от поражението, но и много други, ще откриеш отразен в сюжета. Първите сблъсъци на децата с отговорността да принадлежиш към нещо и ролята на спорта са основни за филма.

Кога: 28 февруари, 18:30 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

Бялата стая

Черно-бялата лента от 1968 година е истински шедьовър в историята на филмовото изкуство в България. На режисьорския стол е Методи Андонов, а в ролите са легендите Апостол Карамитев, Елена Райнова, Константин Коцев, Стоянка Мутафова и още много други познати имена. Историята е по романа „Пътища за никъде“ на Богомил Райнов.

Кога: 01 Април февруари, 18:30
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

Ерата на първите

Историята за първия в историята на човечеството човек, пристъпил в открития Космос, разгледана още на самото начало на лятото на 1960 година. Най-добрите сред летците изпитатели на целия Съветски съюз са събрани на едно място. Някои от тях ще останат в сянка, но един от тях ще бъде известния Юрий Гагарин.

Кога:  28 февруари, 18:30 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

Могат ли "Три билборда извън града" да променят всичко?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *