Светло бъдеще без цигарен дим, моля

Първия специализиран IQOS бутик на Philip Morris в София отвори врати

0 коментара Сподели:

В края на миналата година компанията – собственик на най-продаваните марки цигари Philip Morris, реши да популяризира кампанията си за изграждане на бъдеще без дим и в България. Тогава за първи път на нашия пазар се появиха електронните цигари IQOS и страната ни стана 32-рата държава, в която компанията обяви началото на голямата промяна в тютюневата индустрия.

Идеята е новите бездимни алтернативи да заменят цигарите. Какво обаче е специалното при тях?

Технически погледнато, IQOS е високотехнологична система за максимално прецизно поддържане и контролиране на температура до 350 градуса. С нейна помощ тютюнът се нагрява, без да достигне температурата на горене, и по този начин при употребата на тютюневите стикове с IQOS няма нито дим, нито пепел и мирисът е значително по-слаб в сравнение с пушенето. 

Този нов метод привлече интереса на пушачите по света, търсенето на специализирания продукт нарасна и, естествено, Philip Morris реши да разшири границите на пазара. Така на 31 януари в един от софийските молове отвори врати и първият бутик за IQOS. Разбира се, гостите на събитието бяха детайлно запознати с технологията на системата и с най-различните сортове висококачествен тютюн, но и всички останали, които се интересуват от същността и смисъла на тези цигари, могат да посетят бутика и също да получат изчерпателна информация.

Това, което ние научихме и можем да ти кажем към момента, свързано с IQOS, e, че зад създаването на иновативната система стоят над десет години научни изследвания, по които са работили повече от 400 експерти.

Издадените патенти за иновативните компоненти на IQOS и бездимните продукти са хиляди.

Специалните тютюневи стикове съдържат уникално обработен висококачествен тютюнев бленд. Разработени са за употреба само с IQOS, така че при употребата и нагряването им се отделя пара с аромат на истинския тютюн и никотин и както вече споменахме, няма пепел, няма дим, а ароматът е много по-слаб спрямо този от пушенето. Всичко това благодарение на факта, че няма изгаряне. На откриването на бутика генералният мениджър на Филип Морис България сподели, че близо 4 милиона мъже и жени по света вече са спрели да пушат и са се доверили на иновативния продукт.

Ето още за IQOS и пушенето без дим.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *