5 събития, от художниците с любов

Местата, на които черпим вдъхновение!

0 коментара Сподели:


Заснежената София ни предизвиква да се възползваме от всяка възможност за добро прекарване навън. Събираме ти местата, които няма да пропуснем да посетим, за да се заредим в редовната доза градска свежест, изкуство и модерна мисъл. Формите са най-различни, идеята е винаги да споделим нещата, които ни вълнуват!

Адриана Чернин – Adriana Czernin 

Изложбата на Адриана Чернин е изготвяна специално за пространството на галерия Стуктура. Отнася се към интерпретациите на абстрактиния „Автопортрет“. Един от главните проблеми за авторката е загубилата се граница между личните избори на човек и наложените от обществото стереотипи.

Кога: от 25 Януари до 10 Март
Къде: Structura Gallery
Вход: свободен


Чудна градска история – Инсталация на Мартин Пенев

Причудливото въображение в комбинацията с чувството за хумор, характеризират Мартин Пенев и практиката му като художник. Инсталацията „Чудна градска история“ е получена от акции на Мартин в градска среда, в рамките на проекта „Мултиполис – Образите на града“ на The Fridgeот 2016 година.

Кога: от 26 Януари до 8 Февруари
Къде: the fridge
Вход: свободен

Един идеален ден

Севда Семер е писател и художник. Представя ни визуалния си дневник за 2017 година. Включва рисунките и за всеки ден през изминалата година и всичките експерименти и новости, които е срещнала по този път. Емоциите, спадовете и върховете – всичко е отразено, превръщайки се в спомен и изкуство.

Кога: от 24 Януари до 13 Февруари
Къде:Plus 359 Gallery
Вход: свободен

Историята на вчерашния ден

Проектът е по идея на Галина Борисова и вкючва шестима артисти, които изследват смирението на човешкото тяло, което би могло да бъде доведено до идеалното състояние на атараксия или така нареченото облекчение и покой. Условието е само да запазиш предварително мястото си за събитието!

Кога: 28 Януари до 4 Февруари
Къде: Галерия Етюд
Вход: предварително запазване на места

World of Co OPEN Studio Day – January'18 30 януари

Можеш да се запознаеш с настоящите и гостуващи артисти на World of Co. Художници, писатели и визуални артисти – всички те ще разказват за творбите си и влиянието на престоя им в България, върху тях. Разходи се из студиото и виж какво имат да споделят в рамките на отворения ден!

Кога: 30 Януари
Къде: World of Co
Вход: свободен

Влез под кожата на младия галерист – Зоя Петрова 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *