2Cellos и тяхното My Heart Will Go On

Новото видео на световно известното инструментално дуо е заснето в България

0 коментара Сподели:

Има едни момчета, които се превърнаха в международна сензация още от създаването на групата си през 2011 г. Тогава направиха впечатляваща видео версия на Smooth Criminal на Майкъл Джексън, която взриви „тубата“ с милиони гледания. Моментално. Та тези момчета още от първите си стъпки и до сега са най-успешното инструментално дуо. Драго ни е да ви разкажем за 2Cellos и за това, което ги свързва с България!

Luka Sulic и Stjepan Hauser са хърватски челисти. Именно те създават 2Cellos. След като реализираат кавър версията си на парчето на Майкъл Джексън и само след две седмици обират овациите, подписват договор със Sony Masterworks и издават общо четири албума, състоящи се най-вече от кавъри на прочути поп и рок парчета. Последният албум на музикантите е озаглавен SCORE и премиерата на видеоклипа към интерпретацията на класиката My Heart Will Go On, сингъл от тавата, е допирната точка на дуета с нашата страна. Видеото е заснето в студио в България. Работата по него се е случила през февруари 2017 г., а в ролята на режисьор е влязъл сърбинът Александър Керекес. Паднало е голямо старание от страна на българския екип от продукцията.

Нашите хора построяват специални декори и дори създават макет на легендарния кораб „Титаник“.

My Heart Will Go On е основната музикална тема от незабравимия саундтрак към “Титаник“, написана някога от Джеймс Хорнър. През 1998 г. той печели две награди „Оскар“ за музиката си към филма и за песента към него My Heart Will Go On, изпълнена от Селин Дион.

Ето и какво споделят самите 2Cellos за реализацията на проекта си:

„Това е вторият видеоклип, по който работим заедно с Александър. С него заснехме и видеото към темата от филма „Гладиатор“. Обожаваме мащабите, в които той мисли и действа като режисьор. Смятаме, че стилът му идеално се вписа за визуализирането на емблематичната мелодия от култовия филм на Джеймс Камерън.“

Забележителното при хърватското дуо е най-вече това, че притежават неподправен и характерен артистичен стил, с който умело размиват границите между различните музикални жанрове.

От класическа и филмова до поп и рок музика. Независимо дали изпълняват творби на Бах и Вивалди или емблематична рок класика, 2Cellos не признават граници в работата си и изпълненията им на живо са голям артистичен спектакъл. Челистите концертират по целия свят. Един от страничните им проекти в кариерата е участието им в бенда на Елтън Джон, дори бяха и подгряваща група на турнето на тази музикална легенда.

Този месец 2Cellos се завръщат в САЩ, за да завършат северноамериканската обиколка от световното си турне, което стартира през 2017 г. Турнето SCORE започна на 16 януари с концерт в Хюстън, Тексас, и ще приключи на 29 януари в Сейнт Луис, Мисури.

А, ако освен хубавата музика обичаш и добрата храна, гласувай тук за любимите си барове и ресторанти и спечели!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *