Kraftwerk нонстоп от днес нататък

Звукът от немските машини ще заглуши мислите ни през февруари

0 коментара Сподели:

Те са единствени по рода си и отдавна ги чакаме отново у нас. Е, дочакахме ги, преди да сме приключили парти кариерата си, за щастие, и на 28 февруари в зала Универсиада съвсем официално ще им се представим в пълния си блясък. И те, разбира се, имайки предвид, че новината за техния концерт у нас дойде и с подробностите, че повелителите на електронния звук пристигат с най-новото си суперуспешно 3D шоу и ще са в състав Ралф Хютер, Флориан Шнайдер, Фриц Хилперт и Фалк Грифенхаген. Видео трейлър на впечатляващия спектакъл можеш да гледаш тук, но преди това запознай се с искрената и лична музикална селекция на нашето момче Веселин Жеков, която той изплю веднага след като разбра, че немският звук от машини ще ни осени и нас.

Първата ми среща с Kraftwerk беше през далечната 1993 година, когато MTV използваха част от парчето им Music Non Stop като „шапка“ за едноименното им предаване.

Има групи, които оставят следа в музиката. Има групи, които стават легенди в музиката.

Има и една съвсем малка част, която влизат директно в учебниците по музика.

За мен като обикновен човек е огромно удоволствие, че живея в ерата на една от тези групи. Kraftwerk са музикално и визуално изживяване, което е несравнимо и неизмеримо. Гиганти в електронната музика, без които тя може би изобщо нямаше да съществува.

Усещането след срещата с група от подобна величина е като да си се возил цял живот на трамвай и след това да те качат на Мерцедес S класа.

Първия път бяха в България през 2005-а като част от турнето им Minimum Maximum в зала Фестивална и буквално ни отнесоха главите.

„Немските машини никога не се развалят“ –  в това можем отново да се убедим лично още веднъж на 28 февруари 2018 в зала Универсиада.

След 47 години на музикалната сцена Kraftwerk нямат аналог в световната музика. За нас остава да попътуваме пак по магистралата на вечността заедно с тях.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *