В София през уикенда: 9 – 10 септември

Скрити провокации, био брънч, герои от GoT и "прасешки" истории този уикенд

0 коментара Сподели:

Този уикенд имаш възможност да изпаднеш в крайности – от био брънч до ребра, от изложба с политически контекст до японско аниме. Някъде между другото разбери защо филтрацията на кафе е добър метод да извлечеш максимума от вкуса. Удари шот еспресо и прави програмата.

HIDDEN GAMES
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ЧЕРВЕНАТА КЪЩА

Антон Терзиев е сред любимите ни съвременни мултидисциплинарни артисти и всяко споменаване на неговото име гарантира работи, които коментират по задълбочен начин, имат мнение и провокират мисъл. "Как се движим в мъглата на забавлението, бъркаме ли знаците на предупреждение със знаците на параноя? Какви са визуалните проекции на предизвикани от политически катастрофи социални вълнения? Какво е влиянието на корпоративния интерес към гореспоменатите манипулации? Това са някои от въпросите, които вълнуват Антон Терзиев в живописния му цикъл „Скришни игри“. В него той демонстрира интереса си и към различните приложения и конотации на думата „игра“. „Играта е форма на комуникация.“

ПРАСЕ ПРИ ПРАСЕ ОТИВА
СЪБОТА, RIBS BROTHERS, 17.00 – 19.00 ЧАСА

"Пием, мезим и танцуваме", казват организаторите за предстоящата случка, която така "любовно" наричат свинщина. Ще има мръвка, а Грети от „Щастливото прасе“ ще бърка коктейли на pop up бар на територията на ребрата на „Узунджовска“. Друг ключов елемент от „Щастливото прасе“, Jun Yoshida АКА Discopigg, ще е човекът, който ще пуска музиката. Ура!

BIO BRUNCH
НЕДЕЛЯ, MOTTO, 11.00 – 17.00 ЧАСА

Ако все мрънкаш, че не можеш да намериш хубави яйца Бенедикт, Motto има нещо да ти каже. Намажи с авокадо следващата неделя (и всяка след това), като в онзи магически момент след късно неделно ставане се отбиеш на „Аксаков“. Бургер, палачинки, омлети и сезонни плодове също присъстват в брънч менюто и са не по-малко вкусни. Подшушваме ти, че киселото мляко е истинско и от локалната ферма „Ярлово“, така че нападай.

КЛАС ЗА ФИЛТРАЦИЯ НА КАФЕ
НЕДЕЛЯ, COLUMBUS COFFEE LAB AND ROASTERY, 13.00 – 14.00 ЧАСА, 5 ЛВ.

Какво ѝ е толкова специално на филтрацията на кафето и защо е една от най-предпочитаните технологии? Никол, бариста в Columbus Coffee Lab, ще обясни как чрез филтрация извличаш деликатни вкусове и аромати от кафето и ще ти покаже три метода, чрез които можеш да го направиш – Chemex, V60 Cup и аеропреса. Кафетата, които ще опиташ, са Бурунди, Кения АА и Гватемала.

ADVENTURE COMIC CON
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, INTER EXPO CENTER, 35 ЛВ.

И ако досега българският фен беше виждал Comic Con само на картинка, това ще се промени този уикенд. В първото си родно издание Comic Con обединява сили с клуб NAKAMA, който се вълнува от аниме, манга и японска култура открай време. Притегателната сила за феновете на Game of Thrones пък e Tom Wlaschiha, изиграл ролята на The Faceless Man – Jaqen H'ghar of Braavos. Традиционните косплей и арт конкурси, зони за аниме и манга, k-pop, настолни игри, гейминг лекции и панели с чуждестранни гости също са си намерили място в програмата. Голямо забавление в два дни!

През уикенда можеш да отидеш и на второто издание на Station to Station.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *