В София през уикенда: 15 – 16 юли

Ще пием коктейли и ще си разменяме дрехи

0 коментара Сподели:

Генерираме ти идеи за уикенда – мини през GENERATOR, гледай "кански" добър филм, карай ролери из нощна София, пий коктейли, разменяй дрехи. Живот има не само на плажа, виж как е.

ГРАФФОПОСТ
ПЕТЪК, ГРАДИНКА ПОРТУГАЛИЯ (УЛ. ЦАР ИВАН АСЕН II), 19.30 ЧАСА

Винаги ни се е искало София да е с една идея по-малко сива и повече "графитена". Какво би било, ако всички градски стени бяха покрити с красиви графити. И понеже все от някъде се започва, ти представяме ГРАФФОПОСТ, проект на VISIONARY, който преобразява трафопостове на комуникативни места в града. Всеки от артистите, поканени да се включат, оставя своя отпечатък, съобразен с градската среда. Малко откриване на проекта ще се случи в петък вечер.

KNOW-HOW SHOW-HOW PODIUM
СЪБОТА, GENERATOR, 14.00 – 19.30 ЧАСА

Сигурно вече си чул за новото пространство за дизайн, иновация, култура и креативност GENERATOR. Тази събота можеш да отскочиш да го видиш, както и да се включиш в събитие на KNOW-HOW SHOW-HOW PODIUM, като темата е RE-source – Сградата като материал.  Лектори са студиото за продуктов дизайн Odd Matter; холандката Мария Блес, която ще говори за интердисциплинарния подход при употребата на на пръв поглед несъчетаеми материали; кураторът и творчески консултант Каролин Щраус; Варвара Вълчанова, която работи в сферата на техниката на олекотена земя, и доцентът в УАСГ Румяна Захариева.

ПАТЕРСЪН
СЪБОТА, ДОМ НА КИНОТО, 16.00 ЧАСА, 5 – 7 ЛВ.

Филм, който успя да покори Кан. Адам Драйвър играе автобусен шофьор поет на име Патерсън, който живее и работи в града Патерсън. Патерсън става всяка сутрин и кара своя автобус, като черпи вдъхновение за свенливо записваните в тефтера си стихове от обикновените неща, които наблюдава по пътя си. Съпругата му Лора си стои вкъщи, където рисува, занимава се с дизайн, учи се да свири на китара и търси кариерни възможности, наблюдавана от английския им булдог. "Филмът Патерсън е тиха, трогателна почит към позитивната сила на изкуството."

НОЩНО КАРАНЕ НА РОЛЕРИ
СЪБОТА, БОРИСОВА ГРАДИНА, 20.00 ЧАСА

Ако под придвижване на колела разбираш нещо различно от автомобила си, това събитие е за теб. Нощна София е хубава, особено на ролери и особено в компанията на нови хора, с които имате обща страст. В случай че задържането на четири колелца в редичка не ти е проблем и не се страхуваш да караш извън парка, стягай ролерите и  се включвай в това забавление.

ВЪРТИДРЕШКА DISCO
НЕДЕЛЯ, CULTURE BEAT CLUB, 17.00 – 20.00 ЧАСА, 5 ЛВ.

Вече ти разказахме за Въртидрешка подробно тук. И все пак това е напомняне да включиш в голямата размяна на дрехи (и най-момичешкото събитие този уикенд) в календара си. Правилата са прости – занеси пет дрешки за размяна, които отговарят на диско темата, и вземи колкото дрехи искаш обратно със себе си, но без да прекаляваш – нека има и за другите. Събитието има и кауза, която този път е повдигане на темата за рака на шийката на матката и събиране на средства за дама, засегната от него.

THEMED WEEK: DISASTER TO MASTER
СЪБОТА, DREKKA, 10.00 – 15:00 ЧАСА

Първият сезон на коктейлния клас DISASTER TO MASTER приключи с приготвянето на коктейли с чай и кафе, разработени от Дилян Аврамов от бар СПУТНИК. Ако си пропуснал да се включиш в "коктейлоприготвянето", но пък си много любопитен и искаш да опиташ Cold Brew Martini или Gin Sour с джин, собственоръчно овкусен със зелен чай, мини през DREKKA и поръчай двата коктейла, които са част от тематичната седмица на кафе локацията. Ако пък искаш нещо безалкохолно – студена филтрация на специално кафе с тоник е нещо, което ще те изненада колко е добро.

Какво да очакваш от едно абсолютно парти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *